Energistyrelsen inviterer til teknisk gennemgang af klimafremskrivning 2023
Energistyrelsen offentliggør i morgen Klimastatus og –fremskrivning 2023, der er en vurdering af, hvordan Danmarks udledning af drivhusgasser samt energiforbrug og –produktion vil udvikle sig frem mod 2035 under fravær af nye politiske tiltag.
Energistyrelsen inviterer i den forbindelse pressen og andre interesserede til en teknisk gennemgang af rapporten, hvor der bliver mulighed for at få en præsentation af de nye hovedresultater og stille opklarende spørgsmål.
Praktisk om teknisk gennemgang af klimafremskrivningen
Arrangementet afholdes både fysisk kl. 13.00 – 15.00 i Energistyrelsen, Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V – i mødelokale MC2 - og virtuelt via Skype for Business. Interesserede bedes sende en mail til kf@ens.dk med angivelse af, hvorvidt man ønsker at deltage fysisk eller virtuelt. Der opfordres dog til fysisk fremmøde, hvis man ønsker at stille spørgsmål. Deltagelse er gratis.
Høringsmøde 8. maj 2023
Frem til den 18. maj vil det som en del af den offentlige høring være muligt at afgive bemærkninger til Klimastatus og –fremskrivning 2023. Energistyrelsen inviterer i den forbindelse branchen og andre interessenter til et høringsmøde den 8. maj 2023 fra kl. 10:30 – 12:30, hvor der vil være mulighed for at stille uddybende spørgsmål til materialet. Mødet afholdes samme sted om den tekniske gennemgang ovenfor, og tilmelding til mødet foregår ved at sende en mail med navn og organisation / tilhørsforhold til kf@ens.dk og angive hvorvidt man ønsker at deltage fysisk eller virtuelt. Også her opfordres til fysisk fremmøde, hvis man ønsker at stille spørgsmål.
Om Klimafremskrivningen 2023
- Klimastatus og –fremskrivning 2023 er en redegørelse for, hvordan Danmarks drivhusgasudledninger har udviklet sig fra 1990 til 2021. Fremskrivningen er en vurdering af, hvordan udledningen af drivhusgasser samt energiforbrug og –produktion vil udvikle sig med de angivne forudsætninger frem mod 2035 i et såkaldt ”frozen policy”-scenarie.
- ”Frozen policy” indebærer, at udviklingen er betinget af et ”politisk fastfrossent” fravær af nye tiltag på klima- og energiområdet ud over dem, som Folketinget eller EU har besluttet før 1. januar 2023 eller som følger af bindende aftaler. Fastfrysningen gælder alene den danske klima- og energipolitik og betyder ikke, at udviklingen generelt forudsættes at gå i stå. Fx er den økonomiske vækst og befolkningsudviklingen ikke underlagt fastfrysningen.
- Klimafremskrivningen tjener dermed bl.a. til at beskrive, i hvilket omfang Danmarks klima- og energimålsætninger og –forpligtelser forventes opfyldt inden for rammerne af aftalt regulering.
Kontakt: Simon Skovdal Arent, tlf: 33 95 08 33, e-mail: kf@ens.dk
Kontakter
Ture Falbe-HansenPressechef
Tlf:+45 25 13 78 46tfh@ens.dkPressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:33 95 08 00Billeder
Information om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Ny rapport viser vejen for Kinas grønne energiomstilling13.11.2024 06:59:13 CET | Pressemeddelelse
Som verdens største CO2-udleder spiller Kina en afgørende rolle i at få nedbragt de globale udledninger. Landets massive udbygning af sol og vind er den rette vej at gå, men energieffektivitet og markedsmekanismer skal forbedres, hvis målet om CO2-neutralitet skal nås. Det viser en ny kinesisk rapport, som danske eksperter har bidraget væsentligt til, og som bruges aktivt i udviklingen af kinesisk energipolitik.
To selskaber vil lagre CO2 ved Thorning11.11.2024 12:28:29 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har modtaget to ansøgninger fra selskaber, der ønsker at undersøge muligheden for at lagre CO2 i undergrunden i et område ved Thorning.
Energistyrelsen godkender overdragelse af ejerandele i to olie- og gastilladelser i Nordsøen1.11.2024 10:19:00 CET | Nyhed
Petrogas Denmark ApS, Petrogas E&P UK Limited (Petrogas) og Danoil Exploration A/S (Danoil) overtager det fulde ejerskab af to eksisterende tilladelser til olie- og gasefterforskning og -indvinding i Nordsøen. Det sker, efter de hidtidige medejere, Dana Petroleum Netherlands B.V. og Nordsøfonden, har valgt at trække sig ud. Det har Energistyrelsen godkendt i henhold til undergrundsloven.
Thor: Danmarks største havvindmøllepark får etableringstilladelse31.10.2024 10:18:35 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen udsteder etableringstilladelse til Thor Havvindmøllepark. Dermed kan etableringen af Danmarks til dato største havvindmøllepark for alvor gå i gang. Når parken er i drift senest i slutningen af 2027, vil den kunne levere grøn strøm svarende til elforbruget i en million husstande.
Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 202331.10.2024 10:13:46 CET | Pressemeddelelse
Forbruget af kul faldt med 36 pct. i 2023 og har aldrig været lavere i energistatistikkens 50 årige historie. Det samme gælder for Danmarks bruttoenergiforbrug, som også satte bundrekord sidste år. Til gengæld steg forbruget af vedvarende energi og CO2-udledningen fra energiforbruget faldt 7,6 pct. Det fremgår af Energistatistik 2023, som Energistyrelsen publicerer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum