Energistyrelsen

Energistyrelsen inviterer til interessentmøde for branchen og potentielle bydere om det kommende Power-to-X-udbud

Del

Energistyrelsen afholder interessentmøde om det kommende Power-to-X-udbud onsdag den 14. september 2022. Her vil Energistyrelsen fortælle om tidsplan, proces og rammerne for udbuddet til branchen og potentielle bydere.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Det blev besluttet med klimaaftalen fra 22. juni 2020 samt aftale fra 15. marts 2022 om udvikling og fremme af brint og grønne brændstoffer, at der skal etableres en tilskudsordning til Power-to-X med et samlet budget på 1,25 milliarder kroner. Tilskuddet skal ydes som driftsstøtte og betales pr. produceret mængde grøn brint over en 10-årig periode. Energistyrelsen inviterer derfor til interessentmøde om det kommende Power-to-X udbud.

Formål med interessentmødet

På mødet vil Energistyrelsen præsentere rammen for udbuddet samt de foreløbige udbudsbetingelser for at kunne byde på PtX-udbuddet. På mødet vil det også være muligt for branchen og potentielle bydere at stille spørgsmål eller komme med kommentarer til udbudsbetingelserne. Energistyrelsen kan, såfremt styrelsen finder det relevant, efterfølgende justere udbudsbetingelserne frem mod åbning af udbuddet. Formålet er at optimere udbudsmaterialet for i sidste ende at opnå så gode bud som muligt.

Interessentmødet vil som udgangspunkt have fokus på:

  • Tidsplan for udbuddet og processen frem mod åbning af udbuddet
  • Rammer og betingelser for udbuddet
  • Støttemodel

De praktiske detaljer

Energistyrelsen afholder interessentmøde onsdag d. 14. september kl. 11:30-13:30 på Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V. Forud for mødet kan de foreløbige udbudsbetingelser findes på Energistyrelsens hjemmeside her

Tilmelding til interessentmødet sendes til Laura Bøgebjerg Poulsen lbpn@ens.dk senest 6. september 2022.

Deltagerne i interessentmødet har mulighed for at indsende skriftlige besvarelser og bemærkninger til Energistyrelsen indtil den 30. september 2022.

Kontakt

Projektleder Stine Sandermann Justesen, mail: ssmj@ens.dk, tlf: 3395 1225

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum