Energistyrelsen giver driftstilladelse til Baltic Pipe

Energistyrelsen har den 21. juli 2022 meddelt en tilladelse til Energinet til drift af Baltic Pipe rørledningen på dansk søterritorium og kontinentalsokkel i Nordsøen og Lillebælt samt en tilladelse til Gaz-System S.A. til drift af rørledningen på dansk søterritorium og kontinentalsokkel i Østersøen.
Tilladelserne er meddelt på en række vilkår, der skal sikre en sikkerhedsmæssig forsvarlig drift af rørledningen. Vilkår fra etableringstilladelserne af 25. oktober 2019 er fortsat gældende i det omfang, at de endnu ikke er opfyldt eller fortsat er relevante i forbindelse med driften af rørledningen. Idriftsættelse kan tidligst ske, når relevante vilkår i etableringstilladelsen og driftstilladelsen er opfyldt.
Tilladelserne meddeles i henhold til § 2 i bekendtgørelse nr. 1520 af 15. december 2017 om visse rørledningsanlæg på søterritoriet og kontinentalsoklen som ændret ved bekendtgørelse nr. 1431 af 25. juni 2021.
Se tilladelse til drift af Baltic Pipe naturgasrørledningen
Styrket forsyningssikkerhed
Baltic Pipe projektet er med til at styrke Danmarks forsyningssikkerhed. Vi står allerede stærkt, da ca. 25% af Danmarks gasforbrug dækkes af vores egen produktion af biogas, og de danske gaslagre er godt fyldte. Med driftstilladelserne til Baltic Pipe har vi taget endnu et vigtigt skridt i retningen af at mindske vores afhængighed af russisk gas.
Baggrund
Baltic Pipe rørledningen i dansk farvand er del af et større rørledningsprojekt, der blandt andet består af en undersøisk rørledning til transport af gas fra Norge til Polen. Den samlede længde af rørledningsruten er ca. 850 km lang og løber fra Europipe II-naturgasrørledningen i den danske del af Nordsøen og tværs over dansk land- og havområde samt svensk og polsk havområde, inden rørledningen går i land ved Polens kyst.
Rørledningen kan transportere op mod 10 mia. m3 naturgas om året ved fuld kapacitet, og ifølge selskabernes tidsplan er idriftsættelse planlagt den 1. oktober 2022, hvor en del af rørledningens fulde kapacitet vil blive taget i brug.
Kontakt
Mads Kløve Hallstrøm, Energistyrelsen, tlf.: 3395 0837, e-mail: mklh@ens.dk
Kontakter
Ellen HougaardPressemedarbejder
Tlf:+45 33 95 50 43ekhd@ens.dkBilleder

Information om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Danskernes forbrugsbaserede klimaaftryk er faldet30.4.2025 15:07:09 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsens rapport ”Danmarks globale klimapåvirkning – Global afrapportering 2025” viser, at Danmarks forbrugsbaserede klimaaftryk er faldet med 3,3 mio. ton CO2e i 2023 sammenlignet med 2022.
Energistyrelsen offentliggør ny analyse om potentialet for Danmarks havvindudbygning frem mod 205028.4.2025 11:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse udarbejdet af Energistyrelsen og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet giver vurdering af, hvordan Danmarks havarealer og havvindressourcer kan nyttiggøres i fremtiden.
Erhvervsskoler løfter opgaven: Afskaffelse af VE-godkendelsesordningen11.4.2025 14:09:27 CEST | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling er nået langt, og varmepumper, biomassekedler og solcelleanlæg er efterhånden blevet hvermandseje. Erhvervsuddannelserne er fulgt med og giver de nødvendige kompetencer til montører og installatører. Det foreslås derfor at nedlægge VE-godkendelsesordningen, da der ikke længere vurderes at være behov for ordningen.
Selskab får tilladelse til at undersøge muligheden for CO2-lagring ved Thorning11.4.2025 10:40:10 CEST | Pressemeddelelse
Selskabet Norne Thorning Storage ApS har fået tilladelse til at efterforske, om undergrunden i et område omkring Thorning i Midtjylland kan bruges til at lagre CO2. Hvis området er egnet, kan selskabet senere søge om tilladelse til at påbegynde lagringen.
Stor interesse for milliardpulje til CO₂-fangst og -lagring: 16 selskaber ønsker at søge26.3.2025 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
Der er 28,7 milliarder kroner til fangst og lagring af CO₂ i den nye CCS-pulje. For at kunne søge støtte skal ansøgerne først prækvalificeres. 16 selskaber har søgt, og Energistyrelsen går nu i gang med at vurdere ansøgningerne med henblik på at udvælge de 10, som får mulighed for at deltage i udbuddet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum