Energistyrelsen bekræfter prisloft for overskudsvarme for 2023
Der er nu fastsat et endeligt prisloft for overskudsvarme til 93 kr./GJ i 2023. Loftet dækker over de samlede omkostninger til udnyttelse af overskudsvarme, som en varmeforsyningsvirksomhed må indregne i priserne.
Energistyrelsen bekræfter, som tidligere udmeldt i oktober, at prisloftet for udnyttelse af overskudsvarme i 2023 endeligt fastsættes til 93 kr./GJ.
Prisloftet udgør et loft over de samlede omkostninger til udnyttelse af overskudsvarme, som en varmeforsyningsvirksomhed må indregne i sine priser.
Energistyrelsen oplyste i oktober i forbindelse med udmelding af prisloft, at en ny bekendtgørelse var i høring, og at det ville kunne betyde, at det udmeldte prisloft på 93 kr./GJ ville blive justeret efterfølgende. Den foreslåede bekendtgørelse fastsætter nye rammer for prisloftet herunder forskellige fleksibilitetsmekanismer og en ny beregningsmetode. Det indebærer desuden, at ansvaret for beregning og udmelding af prisloftet overgår fra Energistyrelsen til Forsyningstilsynet.
Det har ikke været muligt at få de nye regler på plads, herunder høring af Forsyningstilsynets beregning af prisloftet, i passende tid inden d. 1. januar 2023. Forsyningstilsynets mulighed for at foretage en høring over prisloftet er vigtig i forhold til at sikre klare og forudsigelige rammer for virksomheder og fjernvarmeselskaber. Det forventes, at et nyt prisloft i stedet skal gælde fra 1. januar 2024.
Fakta om regelgrundlag
- Energistyrelsen skal hvert år udmelde et prisloft for overskudsvarme jf. bekendtgørelse om fastsættelse af et prisloft på overskudsvarme.
- Prisloftet fastsættes efter gældende bekendtgørelse som et simpelt gennemsnit af de samlede produktionsomkostninger for opvarmet vand, der er produceret på en fliskedel, samt for opvarmet vand, der er produceret på en varmepumpe med luft som varmekilde.
- Produktionsomkostningerne beregnes på baggrund af Energistyrelsens seneste data fra Teknologikatalog for produktion af el og fjernvarme og Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner. De omkostninger, der indgår i beregningen, samt beregningsmetoden, fremgår af bekendtgørelsens bilag 1.
Kontakt
Helle Goth, hlgt@ens.dk, tlf: 33 92 66 67
Kontakter
Laura AndersenPressemedarbejder
Tlf:+45 33 95 09 06lrsn@ens.dkTure Falbe-HansenPressechef
Tlf:+45 25 13 78 46tfh@ens.dkInformation om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Ny kortlægning: Danske virksomheders potentiale for at spare på energien er stadig stort27.1.2023 10:21:24 CET | Pressemeddelelse
I Danmark har virksomhederne længe haft fokus på at udnytte energien effektivt, både når de producerer og forbruger energi. Men der er fortsat store potentialer, som kan realiseres i de danske produktionserhverv, viser en ny kortlægning, som Energistyrelsen står bag.
Status på forsyningssituationen: Danskernes gode sparevaner gavner energiforsyningen26.1.2023 12:39:48 CET | Pressemeddelelse
Danskerne sparer på energien, og det styrker energiforsyningen. Forbruget er reduceret, og i løbet af 2022 har danskerne øget deres besparelser. Det er konklusionen i Energistyrelsens løbende status på forsyningssituationen, der fremover vil blive offentliggjort månedligt.
Dansk udstyr skal bidrage til varme og rent vand i Ukraine20.1.2023 15:06:35 CET | Nyhed
Russiske angreb har lagt store dele af Ukraines energiforsyning i ruiner. Den ukrainske region Mykolaiv har bedt Danmark om hjælp til at genopbygge forsyningssystemerne og dermed bidrage til at sikre rent vand og beskyttelse fra vinterkulden til sine borgere. Nu er godt 11 ton dansk vand- og varmeudstyr ankommet til Ukraine.
Energistyrelsen udgiver ny drejebog for fossilfri spidslast for at fremme fossilfrie løsninger i fjernvarmesystemet20.1.2023 10:11:46 CET | Nyhed
Energistyrelsen har fået udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Drejebogen skal øge viden om fossilfri spidslast i små og mellemstore fjernvarmeselskaber for at fremme udrulningen af de fossilfrie løsninger. I drejebogen kan fjernvarmeselskaber, bestyrelser og kommuner finde inspiration til, hvordan de kan optimere deres spidslastforbrug og implementere fossilfrie spidslastteknologier i deres fjernvarmesystem.
Forudsætningerne for forårets klimafremskrivning sendes i høring20.1.2023 06:00:00 CET | Nyhed
Energistyrelsen sender de væsentligste forudsætninger for Klimastatus og -fremskrivning 2023 i høring og inviterer samtidig til et høringsmøde den 25. januar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum