Energistyrelsen

Energistyrelsen bekræfter prisloft for overskudsvarme for 2023

Del
Der er nu fastsat et endeligt prisloft for overskudsvarme til 93 kr./GJ i 2023. Loftet dækker over de samlede omkostninger til udnyttelse af overskudsvarme, som en varmeforsyningsvirksomhed må indregne i priserne.

Energistyrelsen bekræfter, som tidligere udmeldt i oktober, at prisloftet for udnyttelse af overskudsvarme i 2023 endeligt fastsættes til 93 kr./GJ.

Prisloftet udgør et loft over de samlede omkostninger til udnyttelse af overskudsvarme, som en varmeforsyningsvirksomhed må indregne i sine priser.

Energistyrelsen oplyste i oktober i forbindelse med udmelding af prisloft, at en ny bekendtgørelse var i høring, og at det ville kunne betyde, at det udmeldte prisloft på 93 kr./GJ ville blive justeret efterfølgende. Den foreslåede bekendtgørelse fastsætter nye rammer for prisloftet herunder forskellige fleksibilitetsmekanismer og en ny beregningsmetode. Det indebærer desuden, at ansvaret for beregning og udmelding af prisloftet overgår fra Energistyrelsen til Forsyningstilsynet.

Det har ikke været muligt at få de nye regler på plads, herunder høring af Forsyningstilsynets beregning af prisloftet, i passende tid inden d. 1. januar 2023. Forsyningstilsynets mulighed for at foretage en høring over prisloftet er vigtig i forhold til at sikre klare og forudsigelige rammer for virksomheder og fjernvarmeselskaber. Det forventes, at et nyt prisloft i stedet skal gælde fra 1. januar 2024.

Fakta om regelgrundlag

  • Energistyrelsen skal hvert år udmelde et prisloft for overskudsvarme jf. bekendtgørelse om fastsættelse af et prisloft på overskudsvarme.

  • Prisloftet fastsættes efter gældende bekendtgørelse som et simpelt gennemsnit af de samlede produktionsomkostninger for opvarmet vand, der er produceret på en fliskedel, samt for opvarmet vand, der er produceret på en varmepumpe med luft som varmekilde.

  • Produktionsomkostningerne beregnes på baggrund af Energistyrelsens seneste data fra Teknologikatalog for produktion af el og fjernvarme og Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner. De omkostninger, der indgår i beregningen, samt beregningsmetoden, fremgår af bekendtgørelsens bilag 1.

Kontakt

Helle Goth, hlgt@ens.dk, tlf: 33 92 66 67

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum