Energistyrelsen

Energistyrelsen anbefaler Energinet at sænke beredskabsniveauet i energisektoren

Del

Energistyrelsen anbefaler Energinet at sænke beredskabsniveauet i el- og gassektorerne ét trin fra ORANGE til GUL. Det sker på baggrund af en samlet betragtning om trusselsbilledet.

Som følge af lækagerne i Østersøen bad Energistyrelsen d. 27. september Energinet om at hæve beredskabsniveauet til ORANGE, hvilket er det næsthøjeste niveau. Det betød blandt andet, at adgangen til kritisk energiinfrastruktur i Danmark er blevet markant begrænset, og at overvågningen er blevet skærpet.

Nu anbefales niveauet sænket til GUL, hvilket betyder, at der skrues ned for nogle af de ekstraordinære foranstaltninger, der er blevet implementeret. Beredskabsniveauet er forhøjet i forhold til normalsituationen, og der er fortsat en øget overvågning.

Fakta

  • Sektorberedskabsniveauet består af fem eskalationstrin for den danske el- og gassektor, der i rækkefølge fra lavest til højest hedder HVID, GRØN, GUL, ORANGE, RØD. I en normalsituation vil beredskabsniveauet være HVID.
  • Et øget sektorberedskabsniveau er udtryk for at virksomhederne i el- og gassektoren skal udvise øget opmærksomhed og kan/er blevet akkompagneret af konkrete foranstaltninger, som relevante virksomheder i el- og gassektoren skal iværksætte.
  • Sektorberedskabsniveauet fungerer uafhængigt af EU's kriseniveauer i relation til gasmarkedet (Early warning, Alert, Union Alert og Emergency).

Nøgleord

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum