Dansk Fjernvarme

Energisektoren styrker cybersikkerhed med ny strategi

Del

Energistyrelsen har lanceret en ny strategi for cybersikkerhed. Det er optimal timing, mener Dansk Fjernvarme, der især roser strategien for at styrke EnergiCERT og være praksis-orienteret.

Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme
Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme

Den danske energisektor står over for alvorlige trusler fra både cyberspionage og cyberkriminalitet. Selvom fortsat digitalisering af sektoren har en række fordele, medfører den også sårbarheder, som cyberkriminelle og fjendtligtsindede magter kan udnytte.

Det skal en helt ny strategi for cybersikkerhed for energisektoren imødegå. Det kom frem, da strategien blev præsenteret mandag formiddag hos Energistyrelsen. Strategien dækker el-, gas- og fjernvarmesektorerne og er udarbejdet i samarbejde med aktører i brancherne.

Strategien kan omsætte til praksis
Dansk Fjernvarme har været aktivt involveret i udarbejdelsen af den nye cyberstrategi, og udviklingschef i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, roser både initiativet og ikke mindst timingen af lanceringen, fordi den danske forsyningssektor netop nu er ekstra udsat for angreb fra cyberkriminelle

- Det er vigtigt for medlemmerne af Dansk Fjernvarme, at der er en brugbar strategi, som kan omsættes til konkrete handlinger, og det får vi med den nye strategi, siger Kim Behnke, der navnlig roser, at strategien vil have fokus på at videreudvikle EnergiCERT’s arbejde med at monitorere trusler mod kritisk energiinfrastruktur.

Han nævner ligeledes vigtigheden af, at Energistyrelsen blandt sine i alt 10 konkrete initiativer vil sikre, at forsyningsselskaber får forbedret deres krisestyring, så de i tilfælde af cyberangreb hurtigst muligt kan komme tilbage til normal drift.

- Samtidig er det også vigtigt, at strategien lægger op til, at forsyningsselskaberne skal gennemføre praktiske øvelser, der afspejler virkeligheden. For eksempel ved at man indsamler mobiltelefonerne fra samtlige medarbejdere for at udfordre dem på, hvordan man kommunikerer, hvis man pludselig ikke har mobilforbindelse, siger Kim Behnke. 

Den nye strategi bygger bro fra den forrige strategi samtidig med, at den omfavner de udfordringer og udviklinger, som den hastige digitalisering bringer med sig, for at forsyningssikkerheden fortsat kan opretholdes.

FAKTA

EnergiCERT er en forening stiftet af danske energiselskaber – herunder Dansk Fjernvarme - som bl.a. har udrullet et netværk bestående af 170+ sensorer installeret hos danske energiselskaber, der samler data. EnergiCERT kan på baggrund af den indsamlede data være med til at opdage og håndtere cyberangreb på energisektoren.

Du kan læse hele nyheden fra Energistyrelsen her. Og her kan du læse den nye strategi

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Billeder

Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme
Kim Behnke, udviklingschef i Dansk Fjernvarme
Download

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Priserne på energi eksploderer, og det skal aftale understøtte23.9.2022 09:59:03 CEST | Pressemeddelelse

Forbrugernes energipriser buldrer derudad, og selvom langt de fleste fjernvarmeforbrugere kan lune sig ved stabile og billige varmepriser, er der også fjernvarmeforbrugere, der på grund af de høje el og gaspriser må forberede sig på store ekstra regninger i den nye varmesæson. Derfor er det forståelige, at der nu lander en aftale om en indefrysningsordning, som kan holde hånden under de boligejere, der bliver hårdest ramt af stigende energipriser og som ikke har råd til her og nu, at betale den store ekstra regning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum