Dansk Fjernvarme

Energikonference 2022 - Hvordan ser fremtidens energilandskab ud?

Del

For niende år i træk afholdt Maskinmestrenes Forening i samarbejde med Dansk Fjernvarme mandag den største energikonference udenfor hovedstadsområdet i Danmarks energimetropol Esbjerg.

Dansk Fjernvarme i samarbejde med Maskinmestrenes Forening tager i samarbejde med politikere, eksperter og virksomheder pulsen på energi- og klimapolitikken, og sammen finder vi svarene på, hvor udfordringerne og mulighederne ligger for fremtidens energiforsyning.

Klimamål 2025 blev vedtaget foråret 2021, en landbrugsaftale kom på plads i oktober, finanslovsaftalen i december, og nytårsønskerne havde fokus på grøn energi. Reduktionsmålet på 70 procent i drivhusgasser i 2030 kunne synes indenfor rækkevidde med disse og flere initiativer, der skal skabe et grundlag for tusindvis af nye arbejdspladser. Der etableres eksempelvis 10 GW havvind i den danske del af Nordsøen samt vindmøller og solceller på land, ligesom der bygges og tilkobles en ny energiø i Nordsøen og på Bornholm. Nye private og offentlige PtX-værdikæder og sektorkoblinger er etableret for at øge behovet for grøn strøm og for at fabrikere det grønne energiprodukt, og de første skibe med e-metanol og CO2-neutral ammoniak er søsat.

- Hertil ser vi, hvordan grøn fjernvarme indfases med grøn gas, biomasse, geotermi og udnyttelse af overskudsvarme, og hvordan store varmepumper bringes i anvendelse samt hvordan en gennemgribende energieffektivisering og renovering af bygninger og industri gennemføres – alt sammen med fokus på at optimere fremtidens energiforsyning og -forbrug, men hvordan går det egentlig med alt dette? Det tog vi en dialog og status på i dag sammen med vores samarbejdspartnere og Energigruppen-Esbjerg, siger formand for Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen om dagens konference.

En samfundsopgave for hele værdikæden

Også direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen deltog med budskabet om, at fremtidens grønne energi er en fælles opgave:

- Udover at stå overfor aktuelle klimaudfordringer, hvor en grøn energisektor er en central del af løsningen, er vi også blevet ramt af en krig på europæisk grund, der kalder på uafhængighed af russisk naturgas. Vi skal skrue på alle de grønne energikilder, vi kan, hvis vi skal sikre en stærk, uafhængig og grøn energiforsyning i Danmark. Der er uden tvivl udfordringer, og derfor bliver det også en samfundsopgave for hele værdikæden at drive energilandskabet mod vores fælles mål.

Til at debattere fremtidens energi deltog i øvrigt repræsentanter fra blandt andre Aalborg Universitet, Vattenfall, Ørsted, INEOS, HØST PtX Esbjerg, Aalborg Portland, SYNERGI samt politikere.

Billedtekst: Formand for Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen åbnede Energikonferencen 2022.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Billeder

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Hvis naturgassen skal ud af Danmark, kræver det tilslutningspligt samt øget og målrettet tilskud til husstandene2.12.2022 11:22:52 CET | Pressemeddelelse

Hvis Danmark succesfuldt skal udfase naturgassen i opvarmningen, skal langt størstedelen af naturgasfyrene erstattes med fjernvarme. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal kommunerne igen kunne etablere tilslutningspligt i planlagte fjernvarmeområder, og tilskuddet fra fjernvarmeprojekter forsimples og målrettes alle kommende fjernvarmeforbrugere mener Dansk Fjernvarme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum