Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Energieffektive løsninger i centrum for kongelige besøg

Del

Sammen med H.K.H Kronprinsen besøgte klimaminister Dan Jørgsen i dag fire virksomheder, som er blandt verdens bedste til den energieffektivisering, der er helt nødvendig for den grønne omstilling.

Grøn omstilling kræver ikke alene grøn energi, omstillingen kræver også et mindre energiforbrug. Danmark er langt bedre stillet end mange andre lande, når det kommer til energieffektivitet, og nogle af de mest innovative teknologier og løsninger udvikles her i landet. I dag besøgte HKH Kronprinsen og klimamister Dan Jørgensen fire virksomheder på Sjælland, VELUX Gruppen, Schneider Electric, ROCKWOOL og Kalundborg Symbiose, som alle hjælper os på vej mod global klimaneutralitet.

”Heldigvis er Danmark beriget med innovative virksomheder, der udgør den absolutte verdenselite inden for energieffektive teknologier og løsninger. Den grønneste energi er den energi, vi aldrig bruger. Der er derfor fidus i at bruge energien effektivt. Det giver mening for vores sundhed, vores pengepung og vores CO2-regnskab, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Vært for international energieffektivitetskonference

Teknologier og løsninger fra de fire virksomheder er også med ved det Internationale Energi Agenturs (IEA) energieffektivitetskonference til sommer. Her er Danmark vært og medarrangør, når energiministre og CEOs fra hele verden mødes med grønne aktører for at se på løsninger og få sat fart på energieffektiviseringen globalt. Rundturen i dag var opvarmning til konferencen, som foregå i juni i Sønderborg.

Billeder fra besøget kan hentes via dette link

Billederne må afbenyttes til redaktionelt brug ved akkreditering: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

FAKTA

  • I mere end 80 år har VELUX Gruppen produceret løsninger, der forbedrer bygningers indeklima med dagslys og frisk luft gennem taget. Under besøget fremviste VELUX ovenlysvinduer og fortalte om, hvordan virksomheden arbejder med bæredygtig innovation og CO2-reduktion for at minimere klimaaftrykket og gøre bygninger sundere og mere energieffektive.
  • Schneider Electric er kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed og udvikler intelligent energistyring. Virksomhedens kunder leverede mellem 2018 og 2020 en CO2-besparelse på 134 mio. ton. Ved Schneider Electrics danske hovedkvarter fremviste de digitalt styrede indeklima samt løsninger inden for energirenovering.
  • ROCKWOOL er en af verdens førende producenter af bl.a. bygningsisolering, så vores huse bedre kan holde på varmen. Virksomheden indsamler og genanvender isoleringen til nye produkter, herunder fx dyrkning af planter i gartnerier og filtrering af regnvand.
  • I Kalundborg Symbiose samarbejder nogle af Danmarks største industrivirksomheder, bl.a. Novozymes, Kalundborg Refinery og Chr. Hansen, for at skabe en cirkulær industri og produktion. Virksomhederne deler overskuddet af energi, vand og materialer med hinanden, så de ikke går til spilde.

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum