Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Endnu flere skal kunne testes efter genindførsel af coronapas

Del

Med beslutningen om at genindføre coronapas stiger behovet for test yderligere. Derfor opjusterer myndighederne nu testkapaciteten, så man samlet kan foretage 370.000 test om dagen.

For at sikre tilstrækkelig med test er regioner og private leverandører gået i gang med at øge testkapaciteten. Fremover vil de kunne udføre 370.000 daglige test for COVID-19. Testkapaciteten fordeler sig således:

  • PCR-test stiger fra 150.000 til 170.000 om dagen
  • Hurtigtest stiger fra 100.000 til 200.000 om dagen

De seneste 7 dage har antallet af udførte test i gennemsnit ligget på 125.000 PCR-test om dagen og 45.000 hurtigtest om dagen. Herudover testes der blandt andet på skoler og i privat regi.

Antallet af teststeder er steget, og for tiden er der cirka 160 PCR-testcentre og cirka 110 hurtigteststeder. Alle 98 kommuner har mindst ét PCR-teststed og mindst ét hurtigteststed. Det er regioner, kommuner og de private leverandører, som sammen aftaler de konkrete placeringerne af teststederne.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”På ganske kort tid går vi fra at kunne teste 100.000 til 370.000 om dagen. Det kan vi kun, fordi der er et stærkt samarbejde og en god dialog mellem regioner, kommuner og de private leverandører. Der bliver podet, analyseret og knoklet for, at vi har et velfungerende og tilgængeligt test-setup, så vi alle sammen kan fortsætte vores hverdag så normalt som muligt, samtidig med at vi sikrer en god kontrol med epidemien.”

Fra i dag fredag den 12. november skal alle igen bestille tid, hvis de skal PCR-testes. For at forhindre for meget kø er det nemlig ikke længere muligt at møde op uden tidsbestilling ved PCR-teststederne. Hurtigtest hos de private leverandører er dog fortsat uden tidsbestilling. For at undgå køer her opfordrer myndighederne til at benytte hele åbningstiden ved hurtigteststederne.

Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat PCR-test, særligt hvis du har symptomer eller er nær kontakt med en smittet. Husk også, at mundbind anbefales, når du skal testes.

På coronasmitte.dk kan du læse mere om, hvornår du skal testes, og du kan også se kortet med alle teststederne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Styrelsen for Forsyningssikkerhed - Direktør Lisbet Zilmer-Johns
Styrelsen for Forsyningssikkerhed - Direktør Lisbet Zilmer-Johns
Download

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 16
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed understøtter samfundets beredskab ved at forebygge og håndtere fremtidige forsyningskriser.

Under coronaepidemien er vi med til at sikre forsyningen af kritiske værnemidler og andre ressourcer, bl.a. gennem opbygning og styring af nationale lagre og et EU-nødlager. Vi understøtter samtidig sundhedsmyndighedernes testindsats.

Vores arbejde løses i tæt samarbejde med særligt beredskabsmyndighederne, sundhedsmyndighederne, regionerne og kommunerne. Ligesom vi er i tæt dialog med det private erhvervsliv.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed hører under Justitsministeriet og blev etableret i august 2020.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Tidsbestilling for PCR-test genindføres11.11.2021 06:49:28 CET | Pressemeddelelse

Den stigende efterspørgsel på PCR-test og genetableringen af hurtigtest i hele landet gør, at landets PCR-teststeder nu justerer en række praktiske forhold for at sikre en bedre service til de mange borgere, som vil testes. Fremover skal alle igen bestille tid til en PCR-test, og det bliver ikke længere muligt at få en hurtigtest på et PCR-teststed. I stedet kan borgere med behov for hurtigtest bruge de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder og cirka 150 PCR-teststeder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum