Dansk Vegetarisk Forening

En sejr for forbrugerne: Danish Crowns "klimakontrollerede gris" er pillet af hylderne efter grøn retssag

Del

Det er en positiv udvikling, at Danish Crowns mærke om “klimakontrolleret gris” er blevet lagt på hylden. Dansk Vegetarisk Forening, som har stævnet Danish Crown for vildledning, håber, at sagen får resten af fødevareerhvervet til at tænke sig om.

Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl. Foto: Peder Bjerring
Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl. Foto: Peder Bjerring
Danish Crown har onsdag meddelt, at man stopper med at bruge mærket “klimakontrolleret gris” på fødevarekoncernens svinekød. Det sker, efter at samtlige supermarkedskæder i Danmark har valgt at fjerne mærket fra køledisken, bl.a. på baggrund af den retssag om vildledning, som Dansk Vegetarisk Forening, Klimabevægelsen og Den Grønne Studenterbevægelse har anlagt.
 
Dansk Vegetarisk Forening glæder sig over udviklingen, som betyder, at forbrugerne ikke skal forholde sig til potentielt vildledende klimakommunikation, når de handler i supermarkederne. Samtidig har foreningen bidt mærke i, at Coop over for DR har nævnt den verserende retssag mod Danish Crown som grunden til, at man i første omgang valgte at pille "klimakontrolleret gris" af hylderne. 
 
“Det er virkelig positivt, at vores retssag mod Danish Crown har givet stof til eftertanke hvad angår klimabelastningen fra svinekød. Ved at stemple svinekød som ‘klimakontrolleret’ kan man give forbrugerne den fejlagtige opfattelse, at det er godt for klimaet at spise svinekød. Derfor er det en sejr for forbrugerne, at mærket nu er droppet,” siger Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl. 
 
Retssagen, som er blevet til med økonomisk støtte fra over 1.500 danskere, handler om, hvorvidt Danish Crown A/S har overtrådt markedsføringsloven ved at markedsføre dansk svinekød som ”mere klimavenlig, end du tror” og ved at anvende betegnelsen ”klimakontrolleret gris”. En kampagne, som tidligere er blevet kritiseret af både Forbrugerrådet og Concito, men som Danish Crown alligevel er fortsat med at føre.  
 
“Hvis man vil have klimavenlige fødevarer på middagsbordet, skal man vælge plantebaserede fødevarer. Det er ganske enkelt ikke troværdigt at påstå, at kød skulle være klimavenligt, og vi håber, at udviklingen i sagen får resten af fødevareerhvervet til at tænke sig om, før man greenwasher klimaskadelige produkter,” siger Rune-Christoffer Dragsdahl. 

Nøgleord

Kontakter

Rune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær, Dansk Vegetarisk Forening
rc (at) vegetarisk.dk / Tlf 50 56 18 17

Billeder

Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl. Foto: Peder Bjerring
Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl. Foto: Peder Bjerring
Download

Links

Information om Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening
Vesterbrogade 15, 2. sal
1620 København V

50 56 18 17https://vegetarisk.dk

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) arbejder for at udbrede vegetarisk levevis samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter – såvel for dyr og mennesker som af hensyn til global bæredygtighed. Vi samarbejder med erhvervsliv, forskere, politikere, myndigheder og andre organisationer om at gøre verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Vegetarisk Forening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum