FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

En samlet FH-fagbevægelse opfordrer regeringen til annullationssøgsmål ift. EU-mindsteløn

Del

Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer regeringen til fortsat at holde fast i den danske modstand mod en eu-fastsat mindsteløn, ved at anlægge et annullationssøgsmål.

På dagens møde i Fagbevægelsens Hovedorganisation besluttede et enigt forretningsudvalg at opfordre den danske regering til at anlægge et såkaldt annullationssøgsmål mod hele EU's mindstelønsdirektiv.

Fagbevægelsen mener fortsat, at EU i henhold til traktaten ikke har hjemmel til at lovgive om lønforhold - og at det netop er, hvad EU gør med dette direktiv.

”Vi mener, at det kan underminere det danske aftalesystem, at EU blander sig i lønforhold. EU skal ikke blande sig i, hvordan vi indretter vores arbejdsmarked i Danmark”, siger formand for FH, Lizette Risgaard.

FH vil i den kommende tid indgå i en dialog med regeringen om de næste skridt. 

FAKTA

I Danmark har arbejdsmarkedets parter og den danske regering fra dag ét været modstandere af direktivet om mindsteløn. Danmark har også stemt nej i EU’s Ministerråd, når direktivet har været til behandling. Det kommer den danske regering også til at gøre, når Ministerrådet skal giver den sidste, formelle godkendelse af direktivet. I dag stemmer Europa-Parlamentet om direktivet, der forventes godkendt med stort flertal. Men langt de fleste danske og svenske medlemmer af Parlamentet forventes at stemme imod.

Kontakter

Billeder

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum