Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

En rock ´n´ roller ser tilbage: De voksne i ungdomsklubben greb mig

Del

Københavns ungdomsklubber er nu blevet til UngeVærker med særlige tilbud til de unge fra 8. klasse til man fylder 18. I den anledning ser sanger og sangskriver Mike Tramp tilbage på sin tid i ungdomsklubben.

Mike Tramps mere end 46-årige musikkarriere startede i ungdomsklubben Vesterbro Ungdomsgaard. Her fandt han et fællesskab og voksne, der troede på ham som person og hans evner som musiker. Mike Tramp er vokset op i en tid, hvor Vesterbro ser helt anderledes ud end i dag. Her var børnene i meget højere grad overladt til sig selv, og Mike Tramps mor var alene med tre børn og gik samtidig på arbejde.

-Hvis ikke det var for de voksne mænd i ungdomsklubben og faderrollen, som de indtog, så ved jeg ikke, hvad der ville være sket med mig i dag, fortæller Mike Tramp.

Selvom det er mange år siden, Mike Tramp forlod ungdomsklubben, og virkeligheden ser helt anderledes ud i dag, mener han stadig fritidstilbuddet er relevant i dag.

-For mange unge sidder alene derhjemme efter skole, og jeg skyder 100 procent skylden på internettet. I dag fungerer Ipaden som barnepige, og unge bliver hjernevasket af apps. Når man er ung og uskyldig, så er man meget modtagelig. Jeg mener, unge har godt af at finde et fællesskab. Ungdomsklubberne er et beskyttet sted, hvor du kan du gå til en medarbejder, der forstår dig, fortæller Mike Tramp.

Meningen med UngeVærkerne er netop, at unge kan indgå i nye fællesskaber og skabe samt udvikle venskaber, lære nyt og få oplevelser, der sætter perspektiv på hverdagen.

Som noget nyt har hvert UngeVærk en profil - et særligt fokusområde. På Indre Nørrebro er der fx fokus på kunsthåndværk og design, mens der i Ørestad er fokus på medier og kreative processer.

Hos UngeVærket Ydre Valby har man valgt at fokuserer på performance. Både i form af musik og teater, men også den mere personlig performance. Her lærer de unge at forberede sig på de udfordringer, der kræver at man ´performer´ og løser svære opgaver i voksenlivet.

Ifølge Jakob de Aquino Berg, der er pædagogisk leder for UngeVærket i Ydre Valby er UngeVærkerne et helt særligt tilbud, hvor unge kan blive en del af et nyt fællesskab.

-Det her er et sted, hvor man møder nye mennesker, der har samme interesser. Det er også et sted, hvor man ikke er underlagt det pres, man kan støde på i skolen eksempelvis. Ungeværkerne er et frirum, fortæller Jakob de Aquino Berg,

UngeVærkernes aktiviteter er gratis, og de unge i København kan frit benytte sig af det UngeVærk, de mener er mest interessant.

Kreditter fotograf Ross Halsin © ved brug af foto.

For mere information kontakt: 29454073.

Kontakter

Dianna Simonsen SmithPressekonsulentBørne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:21693309wj5k@kk.dk

Billeder

Information om Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1550 København V

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Forældre skal have vished om plads i dagtilbud fire måneder før start17.11.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Telefonlinjerne hos pladsanvisningen er ofte travlt optaget af forældre, der forsøger at få afklaring på, hvornår deres børn kan starte i den fortrukne institution. Det er dog ikke altid muligt at få svar på, fordi en del dagtilbud først åbner for pladser til nye børn kort tid før børnene skal starte i institutionen. Det vil Børne- og Ungdomsudvalget i København lave om på nu. Politikerne har onsdag aften besluttet at indføre en model, hvor forældre får besked om en tilbudt plads typisk fire måneder før deres barn skal starte.

Elever i Sankt Annæ Gymnasiekor blev udsat for seksualiseret kultur og krænkende adfærd4.4.2022 10:01:45 CEST | Pressemeddelelse

Enkelte medarbejdere på Sankt Annæ Gymnasium har i perioder mellem 1981 og 2001 udsat elever i skolens gymnasiekor for seksuelle krænkelser og har skabt et seksualiseret miljø. Det viser advokatundersøgelsen, som blev bestilt af Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning. Rektor på Sankt Annæ Gymnasium, Anette Holst kalder det helt uacceptabelt og et stort tillidsbrud. “Vi undskylder overfor de elever, der har oplevet disse krænkelser. Det er et klart svigt, at ingen har forhindret det i at ske,” siger hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum