Turbine Forlaget A/S

En ny introduktion til nordisk mytologi

Del

I "Guder og gudinder i nordisk mytologi" har etnolog og folklorist Karen Bek-Pedersen lavet en række gudeportrætter af guder og gudinder i nordisk mytologi. Hun har samlet et bredt udvalg af kilder for at belyse både guderne og mytologien fra så mange sider som muligt og gøre op med nogle af de forældede og sejlivede stereotyper, der er om den nordiske mytologi.

Bogens forside er præget af en detalje af nordportalen fra Urnes kirke i Norge.
Bogens forside er præget af en detalje af nordportalen fra Urnes kirke i Norge.

Guder og gudinder i nordisk mytologi er en detaljeret gennemgang af flere af de største og mest kendte guder fra nordisk mytologi som tordenguden Thor, den vise Odin og gudernes vogter Heimdal. Men der er også blevet plads til måske mindre velkendte karakterer som Vidar, der er søn af Odin og jættekvinden Gerd og spiller en hel central rolle i myten om ragnarok. Bogen indeholder også en generel introduktion til nordisk mytologi, så alle læsere kan blive klogere på, hvad der faktisk står i kilderne. Læs eksempelvis mere om Lokes rolle som både ven, fjende og fosterbror, Frejas plads som kærligheds- og dødsgudinde og myten om Balders mystiske død.

Det har været Karen Bek-Pedersens ambition med bogen at formidle den nyeste forskning og indsigt i de nordiske guder og dermed give et nuanceret billede af vikingetidens trosforestillinger. Bogen indeholder blandt andet overvejelser om, hvad mytologi er, en gennemgang af kildemateriale og en ordliste med forklaring af særlige begreber. Bogen kan bruges som et forskningsværktøj, til museumsguider, formidlere, studerende eller til den interesserede læser, som gerne vil have en solid indføring i emnet eller ønsker at opdatere sin viden.

Karen Bek-Pedersen (f. 1975) er internationalt anerkendt etnolog og folklorist med en ph.d.-grad fra University of Edinburgh. Hun har forsket og undervist i nordisk mytologi og islandske sagaer siden 2003 og har en lang række akademiske udgivelser bag sig. Arbejdet med Guder og gudinder i nordisk mytologi har på mange måder mindet om at lægge et puslespil. Men der er ikke noget færdigt billede at arbejde hen imod; i stedet er der mange versioner af det samme billede, og det er de versioner, som Karen Bek-Pedersen nu har samlet til et værk på 700 sider.

Fakta om bogen:

Titel: GUDER OG GUDINDER I NORDISK MYTOLOGI
Forfatter: Karen Bek-Pedersen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740661545
Sidetal: 700
Vejl. pris: 349,95 kr.

Udgivelsesdato: 3. december 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside er præget af en detalje af nordportalen fra Urnes kirke i Norge.
Bogens forside er præget af en detalje af nordportalen fra Urnes kirke i Norge.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum