World Animal Protection Danmark

En million kræver handel med vilde dyr stoppet

Del

Handlen med vilde dyr bør stoppes, ifølge mere end en million underskrifter, som kræver, at verdens ledere skrider til handling, når de mødes denne weekend til G20-topmøde.

Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection

Over 1 million mennesker verden over har bakket op om dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protections underskriftsindsamling for at stoppe handlen med vilde dyr.

Underskrifterne er i dag blevet sendt til EU-kommissionen, der denne weekend deltager i G20-topmødet, hvor verdens største økonomier skal debattere verdens mest presserende udfordringer, herunder coronapandemien.

Alene i Danmark er der indsamlet 34.592 underskrifter, som Sanne Salomonsen, Silas Holst og flere andre kendte danskere har hjulpet med at bakke op om.

”COVID-19-pandemien er et resultat af den brutale måde, vi behandler og omgås vilde dyr på, og vi kan ikke længere ignorere den ødelæggende effekt, som den globale handel med vilde dyr har på vores sundhed. Vi er glade og stolte over, at så mange danskere støtter op om at få stoppet handlen med vilde dyr,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Mink er også vilde dyr

Situationen med de danske mink og den muterede coronavirus i Danmark er, ifølge organisationen, et eksempel på, hvordan menneskets tætte omgang med vilde dyr kan have alvorlige konsekvenser både for verdenssundheden, økonomien og dyrevelfærden.

”Mange forbinder handel med vilde dyr, som noget, der foregår langt væk fra os i Danmark. Der er ingen tvivl om, at handlen med vilde dyr er et kæmpe problem i blandt andet Asien, men det foregår altså også lige her i vores egen andedam, hvor millioner af mink bliver holdt fanget i små bure, som på ingen måde kan leve op til deres naturlige forhold. Selvom minkproduktion sidestilles med landbruget, er og bliver minken et vildt dyr,” siger Gitte Buchhave.

World Animal Protection har som en del af C20, et officielt rådgivningsorgan for G20, allerede igennem længere tid arbejdet for at få sat handlen med vilde dyr på dagsordenen til topmødet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection
Download
Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection
Download

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

World Animal Protection er en global dyrebeskyttelsesorganisation med kontorer i 14 lande.

Alene i Danmark har World Animal Protection over 50.000 faste støtter og 120.000 følgere på FacebookI over 50 år har organisationen ydet førstehjælp til dyr i katastrofeområder, og dyr i hele verden har nydt godt af World Animal Protections støtter. Dyrebeskyttelsesarbejdet udføres primært på baggrund af private donationer.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum