Den Grønne UngdomsbevægelseDen Grønne Ungdomsbevægelse

En kold måned i et drivhus foran Christiansborg: Aktivister sidder fortsat klimavagt ved regeringsforhandlinger

Del
Klimaaktivister har tilbragt en måned i et drivhus foran regeringsforhandlingerne på Christiansborg. Den Grønne Ungdomsbevægelse og Greenpeace har sammen opsat drivhuset, hvor de har holdt møder med 30 politikere om, hvilken politisk handling klimakrisen kræver af Danmark i den kommende valgperiode.

"Selvom vores drivhus efterhånden er blevet til en iglo i kulden, bliver vi ved med at sidde her for at holde næste regering op på at gøre alt for at modgå klimakrisen. Det kræver et grønt regeringsgrundlag der ikke mindst viser vejen til en grundlæggende omlægning af landbruget og som sætter nye tilstrækkelige klimamål for Danmark,” siger Christian Fromberg, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse. 

Klimaaktivisterne inviterede kort efter valgdagen alle de nyvalgte folketingsmedlemmer forbi drivhuset til et møde om, hvordan de sikrer tilstrækkelige klimahandling de kommende fire år. Drivhuset har været velbesøgt og i alt har 30 medlemmer af Folketinget været forbi, heriblandt Martin Lidegaard, Mai Villadsen, Ida Auken og Lea Wermelin. 

Til møderne præsenterer Greenpeace og Den Grønne Ungdomsbevægelse deres tjekliste til, hvad et grønt regeringsgrundlag bør indeholde. Listen består af  35 punkter. 

“Det er afgørende, at man i regeringsforhandlingerne ikke går på kompromis med videnskabens entydige krav om hurtig klimahandling. Det kan ikke længere være til diskussion, at vi må og skal gøre alt, vi kan for at modgå klimakrisen. Det ansvar må Danmarks nye regering acceptere og tage på sig fra første til sidste sætning i regeringsgrundlaget”, siger Helene Hagel, klima- og miljøpolitisk leder i Greenpeace. 

Klimaaktivisterne planlægger at blive sidende i deres drivhus indtil Danmark har en ny regering. 

Læs de grønne organisationers bud på et grønt regeringsgrundlag her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Grundtvigs Sidevej 2
1865 Frederiksberg C

+45 ‪30 63 66 36https://www.dgub.dk/

Den Grønne Ungdomsbevægelse kæmper for en grøn og retfærdig fremtid. Vi er en græsrodsbevægelse af unge over hele landet og er partipolitisk uafhængige.

Følg pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Grønne Ungdomsbevægelse

Den Grønne Ungdomsbevægelse: Klimarådets rapport burde få alle advarselslamperne til at bimle i statsministeriet28.2.2023 11:05:00 CET | Pressemeddelelse

I dag d. 28. februar publicerede Klimarådet sin årlige statusrapport, der gør status over den politiske klimaindsats i Danmark. Her dumper rådet regeringens indsats og klarlægger, at den danske grønne omstilling hænger i en tynd tråd. Den vedtagne klimapolitik er for risikobetonet, og 2025-målet er næsten uden for rækkevidde. Altafgørende implementering mangler, og i alt fra industri til landbrug halter den grønne omstilling gevaldigt bagefter.

Den Grønne Ungdomsbevægelse byder velkommen til de nye klimaministre med åben invitation til drøftelser om regeringens klimaindsats15.12.2022 13:43:06 CET | Pressemeddelelse

Torsdag trådte 23 ministre ud igennem Amalienborgs grønne døre, og den Grønne Ungdomsbevægelse stod klar med skilte, hvorpå der stod “En Grøn Retfærdig Fremtid” skrevet. Den kommende regeringsperiode er afgørende for vores fælles fremtid, og regeringen står, ifølge bevægelsen, over for svære og vigtige valg om Danmarks indsats i en accelererende klimakrise.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum