Furesø Kommune

En god kommuneplan laver vi sammen

Del

Furesø Byråd sender forslag til Kommuneplan 2021 i 8 ugers høring fra 7. september. Mange har været inddraget i processen med at udarbejde forslaget, og nu kan man altså igen være med til at sætte sig aftryk på, hvordan Furesø skal udvikle sig. Man kan dykke ned i den digitale plan og få en grundig introduktion ved et borgermøde i oktober.

Udsigt over Søndersø, Foto: Mia Lundholm
Udsigt over Søndersø, Foto: Mia Lundholm

En kommuneplan sætter retningen for kommunens udvikling over de kommende 12 år. Hvert 4. år skal den revideres, og det betyder, at kommuneplanen fra 2017 har været sat under lup af såvel kommune og politikere som borgere og foreninger siden efteråret 2020.

Resultatet er et forslag til Kommuneplan 2021, der tager afsæt i byrådets 2030-mål, men som i øvrigt bygger videre på retninger og principper fra Kommuneplan 2017. Forslaget lægger blandt andet op til at fremtidig byudvikling primært skal ske gennem fortætning, særligt i bymidterne og de stationsnære kerneområder, i stedet for at udlægge nye byudviklingsområder i eksisterende landzoner.

En god kommuneplan laver vi sammen

"Fra byrådets side har vi en række mål for kommunens udvikling. Vi vil gerne have endnu mere natur og bidrage til klimamålsætningerne og den grønne omstilling. Samtidig får vi brug for flere senioregnede boliger og flere ungdomsboliger. Der er mange hensyn at tage, og de input, vi har fået fra borgere, foreninger og virksomheder indgår i det forslag til kommuneplan, der nu sendes i høring. Jeg vil gerne takke for de mange konstruktive input, der er kommet og glæder mig samtidig til dialogen i den kommende høringsperiode", siger borgmester Ole Bondo Christensen (A).

En grøn kommune med stærke lokalsamfund

”Furesø skal være en grøn kommune for alle - med stærke lokalsamfund. Det er vigtigt, at vi sikrer attraktive byområder med boliger, levende bycentre med et bredt udvalg af oplevelser og indkøbsmuligheder samt aktive erhvervsområder. Med Kommuneplan 2021 kan vi arbejde med at fastholde og udvikle de lokalsamfund, vi har” siger Egil Hulgaard (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig.

Et nyt digitalt værktøj

Det er ikke kun indholdet, der er blevet revideret. Også formen er blevet gentænkt, moderniseret og digitaliseret. Selv om man stadig vil kunne downloade et skriftligt eksemplar, er kommuneplanen nu fuldt digital. Den er derfor mindre teksttung og mere overskuelig, og man kan klikke sig rundt i det indhold, man har størst interesse for.

Det skal gøre det nemmere for borgere og virksomheder at skaffe sig et hurtigt overblik over, hvad der gælder for en særlig adresse eller et specifikt område. Forslaget er dermed blevet mere tilgængeligt både ift. form og indhold. Det betyder også, at man allerede fra den 7. september kan benytte hjemmesiden med den digitale kommuneplan til at indsende bemærkninger til forslaget senest den 2. november 2021, eller som tidligere sende sine bemærkninger til bme@furesoe.dk.

I høringsperioden vil der blive afholdt borgermøde på Furesø Rådhus, mandag den 11. oktober kl. 17-19. Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål og drøfte indholdet i planen. Det vil også være muligt at få særlig introduktion til det nye digitale format – enten den 22. september 2021, kl 17-18 i Farum Kulturhus eller den 6. oktober, kl 19- 20 i Multisalen på Furesø Rådhus.

Forslag til Kommuneplan 2021 er i offentlig høring fra den 7. september til den 2. november 2021.

Den digitale Kommuneplan og overblik over processen findes fra den 7. november på www.furesoe.dk/høringer.

Indtil Kommuneplanforslag 2021 er endelig vedtaget, formentlig inden udgangen af 2021, gælder Kommuneplan 2017.

 

Kontakter

Egil Hulgaard (C)

Formand for Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for kultur, fritid og idræt

Tlf:2151 8188efh@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Udsigt over Søndersø, Foto: Mia Lundholm
Udsigt over Søndersø, Foto: Mia Lundholm
Download
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum