SMVdanmark

En god aftale for dansk erhvervsliv

Del

Søndagens aftale om hjælpepakker til erhvervslivet og igangsætning af økonomien er samlet set en god aftale, men opgaven er ikke løst endnu. Turismen og de små underleverandører til sommerens events bliver ikke hjulpet længe nok – og de selvstændige kan reelt ikke bruge adgang til dagpenge, påpeger SMVdanmark.

Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, er overordnet positiv overfor den politiske aftale om fortsat hjælp til erhvervslivet. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, er overordnet positiv overfor den politiske aftale om fortsat hjælp til erhvervslivet. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com

SMVdanmark tager overordnet godt imod den sommerhjælpepakke til erhvervslivet, som regeringen og Folketingets partier er kommet på plads med i nat. Der er ros til politikerne for at forlænge ordningen for selvstændiges tabte omsætning, adgangen til dagpengesystemet og for at dækningen for faste omkostninger er hævet og inddelt i flere og mindre trin. Det samme gælder eksportpakken og udbetalingen af feriepenge, der netop kan sætte gang i forbruget og skabe forudsætningerne for udfasningen af hjælpepakkerne.

”Samlet set er det en god aftale, som vil hjælpe de fleste virksomheder gennem sommeren og sikre omsætning fra efteråret,” konstaterer Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

Dagpengeløsningen virker ikke for selvstændige

”Det er godt, at man har forlænget kompensationen for selvstændige til 8. august og længere for særlige grupper af erhvervsdrivende. Det er også godt, at man har givet dem adgang til dagpengesystemet, men man skal bare være opmærksom på, at adgangen til dagpengesystemet begrænses af, at man skal lukke sin virksomhed helt ned og sælge alle aktiver – og det kan tage længere tid, end man forventer. Derfor virker løsningen reelt ikke for de selvstændige, ikke mindst for dem der gerne vil drive virksomheden videre efter krisen,” siger Jakob Brandt.

Positiv ændring af ordning for faste omkostninger 

”Kigger vi på dækningen for faste omkostninger, så er det rigtig positivt, at dækningen er hævet og med flere intervaller. Det understøtter, at virksomheder skaffer sig så meget omsætning som muligt, da de ikke bliver straffet med markante og uforholdsmæssigt store nedgange i hjælpen, som hidtil.”

Sæsonvirksomhederne forbigås igen

”Desværre bliver de sæsonafhængige virksomheder igen forbigået. Det gælder turismeerhvervene og de små underleverandører til sommerens events, hvor hjælpen ikke strækker sig langt nok. De skal stadig selv finansiere deres overlevelse i det meste af et år, før de igen kan se en indtjening – og det synes vi ikke er godt nok. De ender med at gå nedenom og hjem.”

Godt med eksport- og vækstfokus

”Det er rigtig godt, at regeringen og partierne bag aftalen også kigger udover landets grænser og har afsat 500 mio. kr. ekstra til eksporten. Sammen med de 3 mia. kr. til en genstartsfond i Vækstfonden får vi to stærke kort på hånden i forhold til at bringe eksportvirksomheder, startups og scaleups tilbage i vækstsporet – og det får vi brug,” siger han.

Nu skal danskerne bruge deres feriepenge

Sidst men ikke mindst er Jakob Brandt begejstret for at udbetalingen af de indefrosne feriepenge er blevet til noget:

”Vi stod ret alene med netop den ide, da vi præsenterede den midt i marts. Nu er det besluttet. Og det er fordi, at det er en god og billig måde for staten at sætte gang i hjulene igen. Det håber vi, at danskerne vil være med til ved at bruge pengene over sommeren,” siger Jakob Brandt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, er overordnet positiv overfor den politiske aftale om fortsat hjælp til erhvervslivet. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com
Vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt, er overordnet positiv overfor den politiske aftale om fortsat hjælp til erhvervslivet. Foto: Ulrik Jantzen/BuroJantzen.com
Download

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

SMVdanmark er hovederhvervsorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder.

 

SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan.

 

Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: En vigtig sejr for de små og mellemstore virksomheder28.10.2020 10:00:57 CETPressemeddelelse

Nattens aftale ikke alene forlænger, men forbedrer også de eksisterende kompensationsordninger for virksomheder, der er ramt af corona-restriktioner. SMVdanmark vil nu bidrage med bud på hvilke virksomheder, der må anses for at være de facto tvangslukkede og derfor kan gå i dvale. Samtidig opfordrer vi regeringen til at indkalde til trepartsdrøftelser for at give lønkompensationsordningen et eftersyn.

SMVdanmark: God hjælpepakke men den kommer syv måneder for sent13.10.2020 15:09:51 CESTPressemeddelelse

Langt om længe anerkender politikerne de tab, som oplevelsesindustrien har lidt under coronakrisen i forbindelse med private arrangementer uden for private hjem. Men hjælpen kommer alt for sent, mener SMVdanmark. For hjælpen er bundet op på, at man skal kunne dokumentere et tab forbundet med direkte salg til private fester og sociale begivenheder. Men ordrebogen har i månedsvis været tom, og virksomhederne kan derfor ikke dokumentere aflyste arrangementer, som aldrig er blevet booket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum