Sort/Hvid

EN FORTÆLLING OM BLINDHED GENOPSÆTTES

Del

Christian Lollikes roste og fuldkomment udsolgte epidemiforestilling EN FORTÆLLING OM BLINDHED genopsættes på Sort/Hvid og Aarhus Teater i efteråret 2021.

Forestillingen, hvor publikum indlægges som smittede under en blindhedsepidemi, er så populær, at den har været udsolgt i adskillige måneder. Publikum bliver frataget synet og bænket på en feltseng, hvorfra handlingerne udspiller sig om hvert enkelt publikum via 3D-lyd. Den er skabt i et samarbejde mellem Sort/Hvid, Aarhus Teater og Teater Momentum, hvor Sort/Hvid er kunstnerisk leder i teatersæsonen 2020/2021.

EN FORTÆLLING OM BLINDHED genopsættes på Sort/Hvid den 13.-25. september 2021. Umiddelbart derefter vil den kunne opleves på Aarhus Teater. De nærmere datoer vil blive meldt ud snarest. Sort/Hvid og Aarhus Teater har siden 2016 haft et formelt samarbejde. Det har blandt andet givet udslag i de Reumertvindende forestillinger LIVING DEAD (2016), ERASMUS MONTANUS (2017) og DENUNGEWERTHERSLIDELSER (2019).

EN FORTÆLLING OM BLINDHED er en dramatisering af den portugisiske forfatter og nobelpristager José Saramagos bog af samme navn. En by rammes af en blindhedsepidemi. Én efter én mister byens borgere synet. Fra det ene øjeblik til det andet ser de kun hvid tåge. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor. For at stoppe smitten interneres de blinde på et nedlagt sindssygehospital. I total isolation fra omverdenen.

I Christian Lollikes iscenesættelse sættes publikums synssans konkret ud af spil. Teatergæsterne bliver installeret i feltsenge. Deres syn er blændet. De har et sæt tætsluttende høretelefoner på. Her ligger de, som lå de side om side med byens blinde borgere. Ramt af den uforklarlige blindhedsepidemi er publikum overladt til deres andre sanser. De må lytte: Hvem er det, der taler? Mærke: Er der nogen ved siden af mig? Og fornemme: Hvem kan jeg stole på? Berøvelsen af synssansen er et uhyre effektivt og ekstremt intenst greb.

Til forestillingen har lyddesigner Asger Kudahl skabt et helt unikt lydunivers, der benytter sig af såkaldt binaural lyd – retningsbestemt 3D-lydteknologi. Denne type lyd gør, at publikum oplever fortællingens begivenheder, som om de udspillede sig lige omkring hver enkelt person. Et greb, der skærper indlevelsen, fordi hver gæst får sin egen, individuelle oplevelse. Christian Lollike instruerer, mens Aarhus Teaters huskunstner Nathalie Mellbye har skabt det glædesløse og farveforladte nedlagte sindssygehospital, som udgør scenografien.

EN FORTÆLLING OM BLINDHED havde oprindeligt premiere på Aarhus Teater i august 2020, hvorefter den spillede på Teater Momentum i Odense og lige nu spiller for fulde sale på Sort/Hvid i København.

HOLDET BAG

AF José Saramago

BEARBEJDELSE OG DRAMATISERING Christian Lollike og Sigrid Johannesen

ISCENESÆTTELSE Christian Lollike

LYDDESIGN Asger Kudahl

SCENOGRAFI Nathalie Mellbye

LYSDESIGN Balder Nørskov

MEDVIRKENDE to be announced (oprindeligt Simon Mathew) 

Herudover høres stemmerne af: Kirsti Kærn, Morten Kjær, Anders Baggesen, Mathias Flint, Marie Marschner, Christian Hetland, Nanna Bøttcher, Kim Veisgaard, Magnus Juhl Andersen, Kjartan Hansen, Lasse Steen Jensen, Sofia Nolsøe, Frederik Mansø, Morten Suurballe, Rigmor Lollike, Simon Mathew.

Læs mere på sort-hvid.dk 

Nøgleord

Kontakter

PRESSEKONTAKT

Sort/Hvid / Maja Vadum Larsen / maja@sort-hvid.dk / 61 70 89 79

Aarhus Teater / Morten Daugbjerg / presse@aarhusteater.dk / 42 13 47 00

Billeder

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Forskere og kunstnere går sammen om at skabe et nyt samfund27.8.2020 08:26:57 CESTPressemeddelelse

Covid-19-pandemien og dens positive påvirkning på klimaudfordringerne afslører, at en ny samfundsforståelse er nødvendig. Kunstnerkollektivet The Other Eye of The Tiger bestående af blandt andre den kendte skuespiller Morten Hee Andersen, den prisbelønnede scenograf Ida Grarup og den svenske instruktør Henrik Grimbäck har samlet en gruppe forskere i et teaterprojekt, der skal give konkrete bud på, hvordan vi kan gentænke samfundet.

Kunstner sad til middag med det kinesiske kommunistparti - nu skaber hun en teaterforestilling om det11.2.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

Kina er centrum vor tids største verdenspolitiske forhandlinger og tager stor plads i mediebilledet, men vores viden om Kina er mangelfuld og unuanceret, mener instruktør og dramatiker Sigrid Johannesen. I efteråret 2019 rejste Johannesen til Kina for at forstå det moderne Kina. Snart sad hun til middag med kommunistpartiet. Hendes rejse bliver nu til teaterforestillingen MADE IN CHINA på Sort/Hvid og Aarhus Teater.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum