Frederiksbergmuseerne

EN EVENTYRLIG START PÅ DECEMBER /

Del

Julen er hjerternes fest – i hvert fald på Bakkehuset! Inspireret af 1800-tallets jul inviteres der til julehygge i de stemningsfulde rammer søndag den 27. november. Her kan man blandt andet opleve fabelmageren Shane Brox fortælle sælsomme historier om det eventyrlige julelandskab han har skabt til Bakkehusets historiske og hyggelige stuer. Kom og skyd julen i gang den første søndag i advent!

Jul på Bakkehuset er for de kreative sjæle og for dem, der vil have julestemningen ind gennem alle sanser. 

Mange af vores elskede juletraditioner blev skabt i 1800-tallets guldalder. 
Og flere af de gæster, der besøgte Kamma og Knud Lyne Rahbeks hjem på Bakkehuset, var med til at forme julen, som vi kender den i dag gennem sang og digtning, herunder bl. a. H. C. Andersen. Vi har derfor pyntet Kamma og Knud Lyne Rahbeks gamle stuer op til jul, men samtidig givet den klassiske jul et moderne twist. 

Musikhøjskolens børnekor og teenagekor indleder dagens festligheder og synger julen ind i gården kl. 11.00. 

I de historiske og hyggelige stuer indenfor, kan man efterfølgende opleve et forunderligt og fascinerende julelandskab skabt af fabelmageren Shane Brox. Som altid er Shanes ting kreeret af materialer, der engang har haft et andet formål, som papkasser, bølgepap, vintage legetøj samt alskens andre ting fra skabe og skuffer. 

I løbet af eftermiddagen fortæller Shane Brox forunderlige historier om de personer, der bebor julelandskabet og om hvordan de forbereder sig til julen. 

Shane Brox’ julefortællinger finder sted i alt fire gange: 
kl. 13.00, kl. 13.45, kl. 14.30 og kl. 15.15 (hver fortælling har en varighed af ca. 20 minutter). Deltagelse kræver særbillet grundet begrænset kapacitet 

På museets førstesal kan børn og voksne give sig i kast med egne julekreationer i All About A’s hyggelige juleværksted, og i Orangeriet sælges der juleknas, glögg og andet julegodt. 

Kom og skyd julen i gang på Bakkehuset den første søndag i advent. 

Dato: Søndag den 27. november kl. 11-17 
Entré: 75 kr. for voksne / gratis for børn. 

Shane Brox’ julefortællinger: 
Grundet begrænset kapacitet skal man købe særskilte børnebilletter til Shane Brox’ julefortællinger. 

Hvert barn kan medbringe én gratis voksen på sin billet. 
Børnebillet: 25 kr. 

Shane Brox’ julelandskab står efterfølgende som en udstilling på Bakkehuset, der kan opleves resten af julemåneden.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Bakkehuset /

I de første årtier af 1800-tallet summede Bakkehuset af liv og samtaler hos ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som åbnede deres hjem for tidens forfattere, kunstnere og videnskabsfolk.


Bakkehuset er et autentisk guldalderhjem og sammen med den omkringliggende have giver museet et stemningsfuldt indblik i 1800-tallets livsformer og indretning. Et besøg i Bakkehuset er en sanselig oplevelse af en af de mest centrale perioder i den danske kulturhistorie – guldalderen. I ægteparret Rahbeks tid kom koryfæer som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Johan Ludvig Heiberg og mange flere i hjemmet. De bidrog alle på hver deres måde til stedets unikke stemning og historie.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

ÅRGANG 2022 - UDSTILLING I MØSTINGS /14.11.2022 12:01:51 CET | Pressemeddelelse

Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne præsenterer ÅRGANG 2022. Udstillingen ÅRGANG 2022 i Møstings er en enestående mulighed for at se samtidskunst af en helt ny generation af kunstnere, der alle tog afgang fra et af de tre danske kunstakademier i sommer. Fælles for dem alle er, at de giver et facetteret øjebliksbillede af den tid, vi lever i. Kunstnerne tager livtag med store samfundsmæssige udfordringer og helt nære tematikker– fra bæredygtighed, forbrug og teknologi, over kønsidentitet, relationer og erindring, til det uperfekte, drømme og intimitet.

REKORDÅR I CISTERNERNE /4.11.2022 09:56:56 CET | Pressemeddelelse

Siden foråret 2022 har den japanskfødte kunstner Chiharu Shiotas forunderlige og drømmelignende totalinstallation Multiple Realities begejstret både nationale og internationale anmeldere og besøgende i Cisternernes omsluttende mørke. Udstillingsåret startede med en flot anmeldelse i Wallpaper Magazine, og siden er det regnet ned med smukke ord og anmeldelser over den populære udstilling. Efter knap 8 måneder har besøgstallet passeret 85.000, og med en måned tilbage forventes udstillingen at markere sig blandt Cisternernes mest besøgte til dato.

I STORM P.S FODSPOR & FORLYSTELSERNES FREDERIKSBERG23.6.2022 12:24:35 CEST | Pressemeddelelse

- Frederiksbergmuseerne lancerer nu de første to audioguidede lydvandringer i en række. Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på en lydvandring i Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P. fik skæld-ud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. Eller kom med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum