Turbine Forlaget A/S

Emil og Johanna både elsker og ødelægger hinanden

Del
Emil Kjær Voss debuterer som romanforfatter med Et hus i Humlebæk, der handler om et forhold mellem to unge, der både elsker og ødelægger hinanden. Det er en roman om at kæmpe og indse, at kampen er tabt. En roman om drømmen om et roligt liv i Humlebæk, og om det, det blev til i stedet for.
Emil Kjær Voss er klar med sin første roman. Han har tidligere udgivet to digtsamlinger. Foto: ©Lærke Posselt
Emil Kjær Voss er klar med sin første roman. Han har tidligere udgivet to digtsamlinger. Foto: ©Lærke Posselt

I romanen begynder danske Emil på forfatterskolen Biskops Arnö lidt udenfor Stockholm. På skolen møder han svenske Johanna, og de to indleder et forhold, hvor de sammen drømmer om at bo i et hus i Humlebæk, hvor de begge kan skrive og dele deres interesse for litteratur. Men angst og jalousi er også en del af deres forhold. Johanna sender beskyldninger og bebrejdelser af sted mod Emil med en overrumplende vrede, som Emil kæmper medt håndtere. Den voldsomme vrede får Emil til at trække sig, hvilket blot gør Johannas fortvivlelse endnu større. Til sidst må han i afmagt og frustration vende sig væk og bede om en pause. Han kan ikke mere. Johanna og Emil elsker hinanden, men de ødelægger også både sig selv og hinanden i kampen for et forhold, der præges af stærke kræfter, der til sidst skiller dem ad.

Engang da vi var hjemme hos mig i Vällingby og du stod og råbte ad mig og jeg råbte tilbage, greb du en ordbog i reolen, heldigvis bare den tynde røde Svensk-dansk, og kastede den gennem stuen. Den ramte mig ikke. Jeg ved ikke om det var meningen.”

(Citat fra bogen)

Da forholdet slutter begynder Emil Kjær Voss at skrive på sin romandebut. Han søger svar på de spørgsmål, der fortsat plager ham: ”Kunne jeg have gjort mere? Hvordan kan man gå fra én, der er ved at blive ædt op indefra af angst? Kunne det hele have været anderledes?”

Manuskriptet til Et hus i Humlebæk lå færdig allerede i 2018, og siden har Emil Kjær Voss redigeret og skrevet om, og nu er han klar til at udgive romanen, der er dedikeret til den svenske forfatter Johanna Frid. Romanen er baseret på det forhold Emil Kjær Voss og Johanna Frid havde til hinanden gennem et par år.

Emil Kjær Voss (f. 1989) har tidligere udgivet to digtsamlinger, er musiker og oversætter desuden fra svensk. Han har en bachelor i dansk og er uddannet fra den svenske forfatterskole Biskops Arnö. Et hus i Humlebæk er hans romandebut.

Fakta om romanen:

Titel: Et hus i Humlebæk
Forfatter: Emil Kjær Voss
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740694550
Sidetal: 392
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 26. maj 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Emil Kjær Voss er klar med sin første roman. Han har tidligere udgivet to digtsamlinger. Foto: ©Lærke Posselt
Emil Kjær Voss er klar med sin første roman. Han har tidligere udgivet to digtsamlinger. Foto: ©Lærke Posselt
Download
Romanens forside er designet af Clara Birgersson.
Romanens forside er designet af Clara Birgersson.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

100 års dansk keramik samlet i flot værk18.11.2024 08:57:00 CET | Pressemeddelelse

Dansk keramik har gennem de sidste 100 år indtaget en helt særlig plads inden for kunst og design, nationalt og internationalt. I 100 års dansk keramik giver Carsten Bagge Laustsen en samlet fremstilling af den moderne danske keramiske tradition. Fra modernismens frembrud med Thorvald Bindesbøll og den tidlige kunstkeramik, over 1920’ernes og 1930’ernes stentøjsrevolution på Den Kongelige Porcelænsfabrik, enkeltværkstederne og studiekeramikken fra 1950’erne og endelig frem til den nye og mere eksperimenterende, skulpturelle keramik.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye