Aarhus Universitet Natural Sciences

Eliteforsker fjerner fejl i din browser og apps

Del

Stort tillykke til professor i datalogi Anders Møller, fra Aarhus Universitet, som i dag bliver hædret af Undervisnings- og forskningsministeren som en af fem nyudnævnte eliteforskere. Anders Møller er den tredje datalog som modtager denne flotte titel, og bliver hædret for sit banebrydende arbejde inden for teoretisk datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse.

Hver dag går Anders Møller på arbejde og forsøger at gøre det umulige. Og det er heldigt for alle os andre. Han er nemlig en af verdens dygtigste inden for sit felt, og hans arbejde kan være med til forhindre fejl i computerprogrammer i vores webbrowsere og mobiltelefoner.

Professoren i datalogi er i dag blandt modtagerne af de fem EliteForsk-priser 2020, der bliver uddelt af undervisnings- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Prisen skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Anders Møller modtager prisen for sin banebrydende forskning inden for automatiseret programanalyse, specielt med anvendelse i Java-script programmer. Hans metoder gør det muligt at analysere og finde fejl i programmerne, inden de tages i brug. “Fejl i webbaseret software og apps til mobiltelefoner rammer millioner af brugere dagligt, og det har programanalyse potentialet til at afhjælpe,” forklarer Anders Møller.

Anders Møller bliver den tredje datalog som modtager eliteforsk-prisen. De to tidligere dataloger som er hædret er Lars Arge (2010) og Lars Birkedal (2015). Institut for datalogi på Aarhus Universitet kan derfor med stolthed sige at de huser alle danske eliteforskere inden for deres fagområde.

FAKTA om Anders Møller
Navn:
Anders Møller
Titel: Professor, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
Uddannelse: kandidat og Ph.D. i datalogi fra Aarhus universitet
Fagområde: Datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse
Kontaktoplysninger: amoeller@cs.au.dk eller 20309994
Fødested og bopæl: Født den 16. januar 1976 i Aarhus. Bor i dag i Hinnerup

FAKTA om EliteForsk-prisen
Siden 2007 har den danske uddannelses- og forskningsminister hvert år hædret fem af Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-pris. Priserne skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Nøgleord

Kontakter

Professor Anders Møller: amoeller@cs.au.dk eller 20309994
Kommunikationsmedarbejder Sofia Rasmussen: sofia@cs.au.dk eller 24424345

Billeder

Download
Foto: Undervisnings og forskningsministeriet
Foto: Undervisnings og forskningsministeriet
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT-Produktudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

En tredjedel af menneskeheden trues af ulidelig varme om 50 år, hvis ikke vi reducerer drivhusgasser4.5.2020 21:42:50 CESTPressemeddelelse

En tredjedel af Jordens befolkning vil inden 2070 komme til at leve med gennemsnitstemperaturer på 29° C eller mere, med mindre vi får reduceret udledningerne af drivhusgasser. Det viser et nyt studie fra et internationalt forskerhold med deltagelse fra Aarhus Universitet. Den hurtige opvarmning vil betyde, at 3,5 milliarder mennesker kommer til at bo uden for den klima-'niche', hvor mennesker har trivedes i 6.000 år.

Islandsk DNA-puslespil giver ny viden om neandertalere22.4.2020 17:07:57 CESTPressemeddelelse

Et internationalt forskerhold har sammenstykket et nyt billede af neandertalerne ud fra de gener, neandertalerne efterlod i moderne menneskers DNA, da de fik børn med dem for omkring 50.000 år siden. De nye brikker i puslespillet har forskerne fundet ved at gennemtrawle over 27.000 islændinges genomer. De har bl.a. fundet ud af, at neandertaler-kvinder var ældre end den tids homo sapiens-kvinder, når de fik børn – og neandertaler-mændene var yngre.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum