Aarhus Universitet: Science and Technology

Eliteforsker fjerner fejl i din browser og apps

Del

Stort tillykke til professor i datalogi Anders Møller, fra Aarhus Universitet, som i dag bliver hædret af Undervisnings- og forskningsministeren som en af fem nyudnævnte eliteforskere. Anders Møller er den tredje datalog som modtager denne flotte titel, og bliver hædret for sit banebrydende arbejde inden for teoretisk datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse.

Hver dag går Anders Møller på arbejde og forsøger at gøre det umulige. Og det er heldigt for alle os andre. Han er nemlig en af verdens dygtigste inden for sit felt, og hans arbejde kan være med til forhindre fejl i computerprogrammer i vores webbrowsere og mobiltelefoner.

Professoren i datalogi er i dag blandt modtagerne af de fem EliteForsk-priser 2020, der bliver uddelt af undervisnings- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Prisen skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Anders Møller modtager prisen for sin banebrydende forskning inden for automatiseret programanalyse, specielt med anvendelse i Java-script programmer. Hans metoder gør det muligt at analysere og finde fejl i programmerne, inden de tages i brug. “Fejl i webbaseret software og apps til mobiltelefoner rammer millioner af brugere dagligt, og det har programanalyse potentialet til at afhjælpe,” forklarer Anders Møller.

Anders Møller bliver den tredje datalog som modtager eliteforsk-prisen. De to tidligere dataloger som er hædret er Lars Arge (2010) og Lars Birkedal (2015). Institut for datalogi på Aarhus Universitet kan derfor med stolthed sige at de huser alle danske eliteforskere inden for deres fagområde.

FAKTA om Anders Møller
Navn:
Anders Møller
Titel: Professor, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
Uddannelse: kandidat og Ph.D. i datalogi fra Aarhus universitet
Fagområde: Datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse
Kontaktoplysninger: amoeller@cs.au.dk eller 20309994
Fødested og bopæl: Født den 16. januar 1976 i Aarhus. Bor i dag i Hinnerup

FAKTA om EliteForsk-prisen
Siden 2007 har den danske uddannelses- og forskningsminister hvert år hædret fem af Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-pris. Priserne skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Nøgleord

Kontakter

Professor Anders Møller: amoeller@cs.au.dk eller 20309994
Kommunikationsmedarbejder Sofia Rasmussen: sofia@cs.au.dk eller 24424345

Billeder

Download
Foto: Undervisnings og forskningsministeriet
Foto: Undervisnings og forskningsministeriet
Download

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyInstitut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT-Produktudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Millioner på vej til gode øko-ideer5.3.2020 08:02:11 CETPressemeddelelse

Danmark er verdensmestre i økologi - men også i efterspørgsel på økologiske varer. Forbrugernes stadig stigende forventninger til sunde kvalitetsfødevarer og samfundsgoder som dyrevelfærd, biodiversitet, klima, miljø og rent drikkevand skaber løbende behov for nytænkning og innovation i hele kæden inden for den økologiske sektor. En pulje øremærket til økologiforskning på knap 38 mio. kr. fra GUDP, Miljø og Fødevareministeriet hjælper udviklingen godt på vej.

Forskningsgennembrud åbner døren til en helt ny forståelse af det, der udløser allergiske reaktioner24.2.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Et internationalt forskerteam har for første gang nogensinde beskrevet den overordnede struktur af et IgE-antistof, som er nøglemolekylet i allergiske sygdomme. Gennembruddet, som er foretaget via elektronmikroskopi, giver vigtig indsigt i allergiske reaktioners grundlæggende mekanismer og kan bane vejen for mere effektiv allergimedicin. Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Allergy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum