Fonden for EntreprenørskabFonden for Entreprenørskab

Elever fra Syddansk Erhvervsskole vinder ny, national iværksætterkonkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 2020

Del

Tre elever fra kosmetikeruddannelsen i Odense strålede med deres innovative luplampe og vandt den helt nye iværksætterkonkurrence for erhvervsskoler, Kickstart Programme, ved Danish Entrepreneurship Festival 2020.

De tre vindere af Kickstart Programme. Fra venstre: Celina Wickie Bejerholm (25 år), Stine Fie Falk (23 år) og Louise Lulu Kjeldgård (29 år).
De tre vindere af Kickstart Programme. Fra venstre: Celina Wickie Bejerholm (25 år), Stine Fie Falk (23 år) og Louise Lulu Kjeldgård (29 år).

Elever fra erhvervsskoler over hele landet har i efterårets løb arbejdet med gode idéer og virksomhedsopstart som en del af den helt nye iværksætterkonkurrence, Kickstart Programme. Torsdag den 19. november kulminerede efterårets indsats ved den nationale finale, hvor de bedste hold fra hele landet dystede om at overbevise erfarne dommere fra erhvervslivet om, at deres idé var den allerbedste. 

Det var eleverne fra kosmetikeruddannelsens grundforløb på Syddansk Erhvervsskole i Odense, der løb med sejren og en pengepræmie på 10.000 kr., da finalen løb af stablen for første gang. 

På grund af corona-situationen blev den nationale finale afholdt online, men det lagde ikke en dæmper på energien og entusiasmen, som syrede og boblede i det virtuelle univers med en hel dags benhård konkurrence blandt eleverne. Og jublen var stor, da teamet blev kåret som vindere med deres ledningsfri luplampe. 

”Lige nu føles det helt uvirkeligt, det er som om, det ikke er gået op for os endnu. Det er lidt specielt, at vi bare sidder online i vores klasselokale, vi mangler lige klapsalver og bobler for rigtigt at kunne forstå det. Det er en kæmpe bekræftelse for os alle tre, at andre synes, vores idé er god,” lyder det fra de tre glade kosmetikerelever Celina Wickie Bejerholm, Stine Fie Falk og Louise Lulu Kjeldgård. 

En lysende god idé 

Kosmetiker-teamet vandt for deres ledningsfri luplampe, så man undgår at falde over ledningen i klinikken. Teamet har allerede udviklet den første prototype, og sejren har givet dem mod på at arbejde videre med produktet. 

”Vi havde ikke regnet med, at vi kunne stå her i dag og levere et produkt, som nogen er interesseret i. Vi er startet fra nul med kun fem ugers undervisning i faget og har arbejdet os op derfra. Det er et kæmpe skulderklap og har givet os troen på os selv, for selvom vi er ret forskellige, kan vi godt arbejde sammen og komme frem til et kanon godt produkt. Nu skal hovederne i blød, så produktet kan komme frem i verden,” sagde de tre glade vindere.

Innovation og virksomhedsopstart på skoleskemaet 

Det er første gang iværksætterkonkurrencen Kickstart Programme løber af stablen, og det nye initiativ er meget mere end en festlig kulmination på idémageri, iværksætteri og drømmeri. Kickstart Programme er et helt nyt undervisningstilbud i iværksætteri til erhvervsskolerne og skal sætte innovation og virksomhedsopstart på skoleskemaet for at klæde eleverne på til den virkelighed, der venter dem med uddannelsesbeviset i hånden. 

”Som kommende medarbejder, specialist eller leder er evnen til at tænke nyt og værdiskabende i høj kurs hos arbejdsgiverne, og det er nøjagtigt de kompetencer, som eleverne træner i et undervisningsforløb som Kickstart Programme. Med en erhvervsuddannelse på CV’et går mange unge også et arbejdsliv i møde som selvstændig, og i Kickstart Programme styrkes elevernes evner i at starte og drive virksomhed med alt, hvad det indebærer fra at oprette CVR-nummer til at registrere moms og opstille budgetter,” siger Beate Laubel Boysen, ansvarlig for Kickstart Programme hos Fonden for Entreprenørskab.   

Kontakt:

Stine Fie Falk, kontaktperson for teamet, stinefiefalk@hotmail.com, 52 50 01 04

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, berit@ffefonden.dk, 31 75 34 81

Nøgleord

Billeder

De tre vindere af Kickstart Programme. Fra venstre: Celina Wickie Bejerholm (25 år), Stine Fie Falk (23 år) og Louise Lulu Kjeldgård (29 år).
De tre vindere af Kickstart Programme. Fra venstre: Celina Wickie Bejerholm (25 år), Stine Fie Falk (23 år) og Louise Lulu Kjeldgård (29 år).
Download
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Om Kickstart Programme

Kickstart Programme er et nyt undervisningstilbud i iværksætteri til elever på EUD og EUX. I løbet af efteråret har elever på erhvervsskoler over hele landet arbejde med idéudvikling, målgruppeidentifikation, økonomi og virksomhedsopstart. Eleverne har præsenteret deres gode idéer foran dommere til lokale finaler, hvor de bedste elevteams er gået videre til den nationale finale, der afholdes ved Danish Entrepreneurship Festival 2020. 

Kickstart Programmet er udviklet af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Norda-fonden. 

Om Danish Entrepreneurship Festival 

Normalt samler Fonden for Entreprenørskab tusindvis af iderige unge fra hele landet til én fælles konkurrencedag, men Corona-situationen har i år givet et kreativt benspænd, der gør, at Danish Entrepreneurship Festival ikke kun går online, men også har udvidet til en hel uges festival.

Fra mandag 16. november til fredag 20. november åbner de virtuelle døre, og tusindvis af elever og studerende fra hele landet er klar til at give deres livs pitch. Igennem flere måneder har de arbejdet hårdt med at idéudvikle, drømme, innovere og skabe spændende iværksætter- og opfinderidéer.

Til Danish Entrepreneurship Festival kulminerer det hårde arbejde, når hundredvis af erfarne erhvervsfolk sidder klar som frivillige dommere og vil give alle de unge sparring, feedback og gode råd til næste skridt, uanset hvilken konkurrence de deltager i. 

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Roskilde-elever vinder opfinderkonkurrencen Projekt Edison med ide om vandafvisende puder til hjemløse20.11.2020 14:17:32 CETPressemeddelelse

Fem elever fra Himmelev Skole i Roskilde vandt den 19. november førstepladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison ved Danish Entrepreneurship Festival 2020 for deres idé til vandafvisende pudebetræk udviklet af brugte regnjakker. Det er noget af en bedrift, da tusindvis af elever i år har været med i opfinderkonkurrencen, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med LB Forsikring. Anden- og tredjepladsen gik til elever fra Næstved og Viborg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum