Fonden for Entreprenørskab

Elever fra Nykøbing Falster vinder 1.plads og bæredygtighedspris i national iværksætterkonkurrence

Del

Med den faglighed og erfaring, som faglærte får med fra skole og lærepladser, er virksomhedsopstart er en karrierevej, der ligger lige til højrebenet. Det beviste fire elever fra Center for Erhvervsrettede uddannelser på Lolland Falster torsdag den 25. november, da to elever vandt finalen og to elever vandt en stor særpris i iværksætterkonkurrencen Kickstart Programme, som blev afholdt som en del af Danish Entrepreneurship Award 2021.

Vindere af Kickstart Programme Bæredygtighedsprisen: Team panterne
Vindere af Kickstart Programme Bæredygtighedsprisen: Team panterne

Tusindvis af elever og studerende har i uge 47 dystet på gode iværksætterideer og -opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival. Torsdag den 25. november blev de første vindere fundet, og her løb to tømrerelever fra CELF med 1.pladsen i iværksætterkonkurrencen Kickstart Programme, som er for elever erhvervsuddannelser. De vandt for deres ide til, hvordan man kan bruge overskudshalm til at lave brandsikker isolering i huse. De to elever har udviklet en metode, der komprimerer halmen og pakker den ind, så den er sikker at bruge som isolering i huse, og hvor den isolerer lige så godt som andre isoleringsmaterialer. Samtidig er det en mere klimavenlig løsning.  

Dommerne kaldte det ”en aktuel ide som kan gøre branche mere klimavenlig. En gennemarbejdet præsentation og elever der var meget passionerede omkring deres faglighed”. Derfor vandt de to tømrerelever førstepladsen og en check på 10.000 kr. 

"Det er altid fedt at vinde en konkurrence, men især fedt at få vores ide længere frem, og nu vil vi ud og afprøve vores ide. Det er en sindssyg vild rejse, vi har været på, for vi har kun været i gang i nogle uger. Det giver også et andet syn på, hvad vi kan bruge vores uddannelse til", lød det fra Viktor Larsen Brunsgaard og Mathias Kaup, da de vandt 1.pladsen og 10.000 kr. 

Ny pris med fokus på bæredygtighed 

Men der var flere priser klar til de dygtige elever på CELF. For i år blev Bæredygtighedsprisen uddelt for første gang til en kickstart Programme-finale, og den snuppede CELF-elever også. To elever, som kaldte sig Team Panterne, vandt prisen for deres ide der skal sikre at slikemballage i højere grad bliver lavet af genbrugsplast og at skabe et nyt pantsystem for slik-plastikemballage.  

"Vi har mødt store udfordringer undervejs og startede et helt andet sted end vi sluttede, men vi har virkelig lært, at se løsninger og muligheder i stedet for problemer – også når det hele går en imod. Vi har også fået øjnene op for, hvor meget man rent faktisk kan genbruge, og hvor lille ændring i ens hverdag, der skal til, før vi går et skridt i den rigtige retning. Og så har vi set, at det ikke er for sent at redde klimaet, hvis man bare vil det.”, siger Iris Björg Lindén-Andersen og Nanna Petersen fra Team Panterne. Gruppen har vundet 7500 kr. Og prisen blev uddelt i samarbejde med HK Danmark. 

I Kickstart Programme lærer eleverne, hvordan man omsætter egne ideer til reelle virksomheder. Der er fokus på at udvikle færdigheder til at se muligheder og handle, at kunne bruge sine kompetencer meningsfyldt og på at kunne skabe relationer til omverdenen. Kickstart Programme er støttet af Tietgenfonden. 
 

Del af festival fyldt med entreprenørskab og iværksætteri 

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende har dystet i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1300 elever og studerende deltog. Derudover har de bedste hold fra hele landet dystet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse, ligesom der blev kåret en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dystede i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dystede om at få et Mikrolegat. 

Ud over konkurrencerne har festivalen også budt på et undervisningsforløb, hvor lærere og elever har kunnet afprøve entreprenørskabsundervisning, hundredvis af erfarne erhvervsfolk har givet sparring på unge iværksætteres ideer og et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker har holdt oplæg og delt ud af deres erfaring og viden. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle interesserede har kunne følge med live.  

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.  

Læs mere på http://danishentrepreneurshipfestival.ffe-ye.dk/.    

Kontakter

Team Panterne: Iris Björg Lindén-Andersen og Nanna Petersen, 61317379, iris.linden@icloud.com   

1. plads vinderne: Viktor Larsen Brunsgaard og Mathias Kaup, mail: brunsgaardviktor@gmail.com  

Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef, sigurd@ffefonden.dk, 91 37 31 10 

Billeder

Vindere af Kickstart Programme Bæredygtighedsprisen: Team panterne
Vindere af Kickstart Programme Bæredygtighedsprisen: Team panterne
Download
1. plads vinderne af Kickstart Programme efteråret 2021
1. plads vinderne af Kickstart Programme efteråret 2021
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Tusindvis af unge dystede på ideer til Danish Entrepreneurship Festival 202126.11.2021 18:00:37 CET | Pressemeddelelse

Klima, bæredygtighed eller en sjovere hverdag. Flere end 2000 elever og studerende har i uge 47 pitchet deres innovative ideer til Danish Entrepreneurship Festival 2021, og her var det tydeligt at de unge i høj grad har konkrete ideer til hvordan vi kan gøre verden bedre for alle. De mange unge skulle overbevise knivskarpe dommere fra erhvervslivet om, at deres idé var den bedste, og hele 18 priser blev uddelt til mest innovative ideer og iværksætterprojekter.

Elever fra Næstved blev den store vinder i landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison26.11.2021 10:31:44 CET | Pressemeddelelse

Hvordan kan du gøre en forskel for klimaet? Under den overskrift har flere end 12.000 elever gennem flere måneder knoklet med at finde på innovative ideer i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som er for elever i 6. og 7. klasse. Torsdag den 25. november kulminerede iderigdommen, da Green Fitnezz fra Kobberbakkeskolen afd. Rønnebæk på imponerende vis vandt landsfinalen i Projekt Edison, som blev holdt som en del af Danish Entrepreneurship Award 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum