Dansk El-Forbund

Elektrikerne opruster på uddannelsesområdet

Del

Dansk El-Forbund er i høj grad et uddannelsesforbund og har nu moderniseret sin vejledning af medlemmerne på området

Screendump af omtale i fagbladet Elektrikeren
Screendump af omtale i fagbladet Elektrikeren

Efter omfattende forberedelser er Dansk El-Forbund (DEF) nu gået i luften med en opdateret service til medlemmerne: En styrket uddannelsesvejledning baseret på samspillet mellem en digital platform og ’håndholdt’ service i afdelingen, skriver fagbladet Elektrikeren.

Elektrikerfaget er præget af en hurtig teknologisk udvikling, og løbende uddannelse er ofte nødvendig, for at den enkelte kan holde sig ajour. Der er også mange muligheder for at bygge oven på elektrikeruddannelsen, og for nylig viste en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at andelen af faglærte, der læser videre inden for de første fem år efter afslutningen af deres uddannelse, er særdeles høj på teknologiområdet – især inden for ’strøm og elektronik’.

Hjælp til medlemmernes planlægning af forløb med efter- og videreuddannelse er ikke noget nyt i DEF – det har også eksisteret hidtil. Men nu er der udviklet nye værktøjer, og i afdelingerne har vejledere og uddannelsesansvarlige medarbejdere selv været på kurser, hvor de er blevet klædt på til at kunne yde endnu bedre hjælp.

Selve uddannelsesvejledningen tager udgangspunkt i, at medlemmerne har forskellige behov alt efter deres baggrund. Disse forskelle er der taget højde for i processen.

Det opdaterede vejledningssystem vil blive justeret hen ad vejen. I en mail til alle ansatte i forbundet fortæller forbundssekretær Hanna Lindstrøm, at der nu findes et godt afsæt for at gå videre med vejledningen, og at ansvarlige og vejledere i afdelingerne efter sommerferien på møder vil blive klædt yderligere på til opgaverne. Efter nytår skal der gøres status over de indhøstede erfaringer.

Læs mere i fagbladet Elektrikeren side 4: http://mags.otw.dk/danskelforbund/728/

Nøgleord

Billeder

Screendump af omtale i fagbladet Elektrikeren
Screendump af omtale i fagbladet Elektrikeren
Download
Screendump af omtale i Elektrikeren - web-version
Screendump af omtale i Elektrikeren - web-version
Download

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum