Dansk El-Forbund

Elektrikerne: Inflationen får stor betydning for OK23

Del
Billedet af kernepunkterne ved de kommende overenskomstforhandlinger tegner sig tydeligere
Artiklen i Elektrikeren
Artiklen i Elektrikeren

Forberedelserne til overenskomstforhandlingerne på det private område – OK23 – er i den afsluttende fase. Indledende temadrøftelser mellem Dansk El-Forbund (DEF) og Tekniq Arbejdsgiverne er gået i gang, og DEF har et klarere billede af de endelige krav.

– Siden vi gik i gang, har inflationen stået mere og mere i centrum. Nu er der klart forventninger om, at vi arbejder for at indhente reallønstabet.

Sådan siger tidligere forbundssekretær Christian Rosenkvist Elgaard til fagbladet Elektrikeren. Industrien sætter traditionelt rammerne for de øvrige områder. Og elektrikernes løn fastsættes lokalt og ikke ved OK-forhandlingen. Så når der alligevel er forventning om, at OK23 skal hjælpe med at rette op på reallønsfaldet, er det altså andre ’knapper’, der skal drejes på.

– Ja, og fordi alle er ramt af inflationen, skal der skrues på knapper på områder, som omfatter alle. Det vil sige fritvalgs- og pensionsordningerne, siger Christian Rosenkvist Elgaard, der på den nyligt overstående kongres i DEF blev valgt til ny næstformand.

På disse områder kan der skabes reallønsforbedringer uden lønforhandlinger. Begge steder kan der reguleres på procenten. En regulering på fritvalgsordningen vil betyde penge direkte i pungen. En regulering af pensionsbidraget, hvor arbejdsgiverens andel øges, og elektrikerens andel nedsættes tilsvarende, vil øge lønudbetalingen, selv om lønnen som sådan er uændret.

Læs mere på side 6 i Elektrikeren: http://www.e-pages.dk/danskelforbund/952/6

Billeder

Artiklen i Elektrikeren
Artiklen i Elektrikeren
Download

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum