Dansk El-Forbund

Elektrikerne bidrager med faglig viden i klimaindsatsen

Del

Fagforbund deltager i partnerskab og leverer konkrete bidrag fra elbranchen

Opslag i Elektrikeren nr. 1 2020
Opslag i Elektrikeren nr. 1 2020

Elektrikerne vil bidrage konstruktivt med konkret viden i klimaindsatsen, fortæller fagbladet Elektrikeren. Dansk El-Forbund (DEF) deltager i en arbejdsgruppe under klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren, som har til opgave at finde løsninger til nedbringelse af CO2-udslip fra bygninger via energieffektiviseringer og optimeret drift.

Regeringen har nedsat 13 klimapartnerskaber, der repræsenterer alle grene af erhvervslivet. DEF deltager i den arbejdsgruppe under klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren, der skal finde løsninger på at ’nedbringe drivhusgasudledning fra bygninger via energieffektivisering og optimeret drift’.

Det er teknisk konsulent Martin Mortensen, der repræsenterer forbundet i arbejdsgruppen. Han har på de indledende møder og gennem interviews foretaget af analysehuset Qvartz præsenteret og konkretiseret nogle af de anbefalinger til den danske klima- og energipolitik, som DEF fremlagde på en konference på Nationalmuseet i december.

Da arbejdsgruppen stadig er i fuld gang med sit arbejde, er det endnu for tidligt at sige noget om ’elektriker-aftrykket’ i de endelige anbefalinger. Men forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen er godt tilfreds med, at DEF har fået mulighed for at bidrage til løsningerne:

– Sammen med Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne er vi blandt dem, der har den største viden om energirenoveringer og -effektiviseringer. Derfor har det selvfølgelig stor betydning, at vi sidder med ved bordet i udvalgsarbejdet, så vi har mulighed for at byde ind med vores anbefalinger og forslag, siger forbundsformanden.

Læs mere i Elektrikeren nr. 1 2020: http://mags.otw.dk/danskelforbund/782/

Billeder

Opslag i Elektrikeren nr. 1 2020
Opslag i Elektrikeren nr. 1 2020
Download
Opslag i Elektrikeren nr. 1 2020 web-udgave
Opslag i Elektrikeren nr. 1 2020 web-udgave
Download

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum