Dansk El-Forbund

Elektrikere: Kritik af arbejdsforhold ved fiberarbejde

Del

Det halter med arbejdsmiljøet i fiberbranchen, hvor både elektrikere og ufaglærte arbejder med tilslutning af fibernetværket, der skal sikre danskerne hurtigt internet. Nu sætter Dansk El-Forbund fokus på løn- og arbejdsvilkårene blandt landets fiberteknikere

Gennem opsøgende arbejde, dialog, netværksmøder og nye oplysningsmaterialer øger Dansk El-Forbund (DEF) den faglige opmærksomhed på løn- og arbejdsvilkårene blandt landets fiberteknikere, skriver fagbladet Elektrikeren.

I denne tid arbejder landets mange fiberteknikere på højtryk med udrulningen af fibernettet, som i de kommende år vil blive den mest udbredte kabelbaserede bredbåndsinfrastruktur i Danmark foran kabel-tv-nettet og kobbernettet. Men ifølge forbundssekretær i DEF Lars B. Sørensen er der mange steder i fiberbranchen problemer med arbejdsmiljøet:

- Det handler især om arbejdet med kemikalier, mange gentagelser i arbejdet med de samme bevægelser med risiko for muskel- og skeletbesvær, bilens indretning når det gælder blandt andet spiseplads og muligheden for at vaske hænder, sikkerhedskultur og ikke mindst generelle velfærdsforanstaltninger som for eksempel manglende toiletforhold, forklarer han.

Mens det typisk er 3F-medlemmer, der lægger rør/pusterør i jorden og forbinder de tomme rør mellem fordelingskasser (gravsten), er det ’el-arbejde’ blandt andet at blæse fibrene i rørene og lave splidsning af fibrene. Det arbejde udføres af både ufaglærte, faglærte med forskellige uddannelsesbaggrunde og elektrikere – fælles for dem er, at arbejdet hører under Elektrikeroverenskomsten.

For at oplyse fiberteknikerne om deres rettigheder sætter DEF i en særlig ’fiberindsats’ fokus på løn- og arbejdsvilkårene i branchen. Det sker blandt andet gennem oplysningsmateriale, netværksdannelse hvor fiberteknikere kan diskutere fælles udfordringer og opsøgende arbejde på landevejene, hvor repræsentanter fra DEF kører rundt for at møde ’fiberfolket’.

En af de opsøgende medarbejdere er den erfarne fibertekniker og tidligere fælles tillidsrepræsentant for 300 coax-, alarm- og fiberfolk hos Dansk Kabel TV Svend Erik Larsen.

- For nylig var jeg forbi en plads i Herning, hvor de gik fire mand i regnen uden andre steder at gå hen end i bilerne, hvor der var beskidt og ingen toiletforhold. Jeg fik fat i deres tillidsrepræsentant, og inden dagen var gået, havde de fået skurvognsforhold med adgang til toilet. Her var der noget helt konkret, hvor vi kunne hjælpe ved at oplyse dem om deres rettigheder såsom retten til ordentlige arbejdsforhold, forklarer Svend Erik Larsen.

Læs mere i fagbladet Elektrikeren side 29-31: http://mags.otw.dk/danskelforbund/852/29 

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Dansk El-Forbund dækker et bredt spektrum af fagområder inden for el og teknik, og vi er til stede i hele landet.

Vi beskæftiger os først og fremmest med elektrikernes og teknikernes fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere. Derfor er vi de helt rigtige til at varetage elektrikernes og teknikernes interesser og fagets udvikling.

Vi har også, ligesom andre rigtige fagforeninger, en aktiv ungdomsafdeling, masser af medlemstilbud og et fagblad, som beskæftiger sig med elektrikernes og teknikernes arbejde.

Vi har gennem vores historie opnået meget, og vi vil også fremover fortsætte arbejdet for ordentlige arbejdsforhold og høj faglig standard i el-branchen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum