Dansk El-Forbund

Elektrikere holder lønskruen i vandet

Del

Medlemmerne af Dansk El-Forbund har oplevet en vis lønfremgang i 2020

Trods tidernes ugunst er det lykkedes elektrikerne at opnå en vis lønfremgang i 2020. Den samlede, gennemsnitlige lønstigning for medlemmerne af Dansk El-Forbund (DEF) blev på 1,38 procent, skriver fagbladet Elektrikeren.

Det er ikke noget at råbe hurra for, men alligevel bedre end forventet, skriver forbundssekretær Ole Tue Hansen, der har været ’tovholder’ på lønstatistikken, i en kommentar. Han konstaterer, at der traditionelt ikke opnås de store lønstigninger i de år, hvor der er overenskomstforhandlinger:

– Og i år var vi oven i købet ramt af coronapandemien. Den havde en voldsom indvirkning på verdensøkonomien og dermed også den danske. Til sammenligning steg lønnen 0,75 procent, sidst vi havde overenskomstforhandling, dvs. i 2017. Det er derfor glædeligt, at den samlede lønstigning for 2020 alligevel sneg sig op på 1,38 procent, svarende til 2,88 kroner mere i timen.

Elbranchen er også et af de områder, der beskæftigelsesmæssigt hidtil har klaret sig relativt helskindet gennem den turbulente periode. Da arbejdsløsheden i DEF’s a-kasse i maj 2020 var på sit højeste, lå procenten på 4,33 procent. Siden er den faldet til at være i nærheden af to procent.

Læs mere i fagbladet Elektrikeren side 8. Yderligere kommentarer kan fås hos forbundssekretær Ole Tue Hansen på tlf. 33 29 70 21 eller 20 24 16 95.

Billeder

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum