Industriens Uddannelser

Elbiler vil fremover fylde mere i mekanikeruddannelsen

Del

Behovet for personvognsmekanikere med kompetencer inden for service og reparation af elbiler stiger, i takt med at teknologien udvikler sig. Derfor har Metalindustriens Uddannelsesudvalg i samarbejde med arbejdsmarkedets parter og erhvervsskolerne justeret uddannelsen til personvognsmekaniker.

Billede fra Colourbox
Billede fra Colourbox

Metalindustriens Uddannelsesudvalg har opjusteret den mængde undervisning, personvognmekanikerelever skal modtage om el- og hybridbiler.

På uddannelsens trin 1 bliver der oprettet et obligatorisk fag ”Fejlfinding på elektriske systemer og grundlæggende sikkerhed på el/hybrid”. På faget opnår eleverne bl.a. en grundlæggende viden om opbygning af eldrevne og hybride køretøjer og om de sikkerhedsmæssige aspekter i forbindelse med arbejdet.

På uddannelsens speciale trin 2 bliver det tidligere valgfri specialefag ”Sikkerhed på eldrevne og hybride køretøjer” gjort obligatorisk. På dette fag lærer eleverne bl.a. at arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt på eller i nærheden af spændingsløse elektriske systemer på el- og hybridbiler.

Ændringerne har været i høring hos de erhvervsskoler, som udbyder personvognsmekanikeruddannelsen. Deadline for høringssvar var i går, den 12. juni 2019, og Metalindustriens Uddannelsesudvalg har modtaget positive tilbagemeldinger.

Den nye uddannelsesordning træder derfor i kraft den 1. august 2019.

Enighed om justeringer i branchen

Mellem arbejdsmarkedets parter har der været enighed om justeringerne af uddannelsen.

- Politiske krav til bilproducenterne og en stigende efterspørgsel blandt bilkunderne betyder, at de opladelige bilers andel af bilsalget vil stige i de kommende år. Vores uddannelser skal selvfølgelig følge med, og derfor er timingen rigtig, udtaler Hanne Baunkjær, chefkonsulent i Bilbranchen hos Dansk Industri. 

- Med denne ændring i personvognsmekanikeruddannelsen sikrer vi, at de nyuddannede mekanikere fremadrettet er i stand til at servicere og reparere opladelige biler på en sikker og forsvarlig måde, lyder det fra Erling Jensen, faglig sekretær i Dansk Metal.

_____

Mekanikere som allerede er udlært kan opkvalificere sig via AMU-kurser inden for el- og hybridteknologi. Disse kurser udbydes allerede i dag. 

Kontakter

Anders Hiort HansenUddannelseskonsulent

Ansvarlig for udviklingsgruppen for mekanikerområdet.

22353526ahh@iu.dk

Billeder

Billede fra Colourbox
Billede fra Colourbox
Download

Information om Industriens Uddannelser

Industriens Uddannelser
Industriens Uddannelser
Vesterbrogade 6 D, 4.
1780 København V

https://iu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum