Djøf

Ekstra Bladet fører useriøs hetz mod embedsfolk

Del

Det er et useriøst mediestunt, når Ekstra Bladet i dag hænger en navngiven embedskvinde ud på banner efter fly over Christiansborg. Det er med til at undergrave tilliden til vores system, lyder det fra fagforbundet Djøf.

Ekstra Bladet har den seneste uge kørt det, der ligner en kampagne mod embedsfolk, som i øjeblikket venter på at få deres personalesager afgjort, efter de har modtaget kritik fra Minkkommissionen lige før sommerferien. Kampagnen kulminerede i dag i et mediestunt med et flybanner over Christiansborg med teksten ”Gå nu hjem Barbara”.

"Det er useriøst af Ekstra Bladet at hænge navngivne embedsfolk ud på den måde. Det er decideret mobning. Ekstra Bladet er med til at undergrave tilliden til vores system, når de ikke respekterer, at gængse spilleregler for tjenstlige sager skal følges, før der kommer en afgørelse," siger administrerende direktør i Djøf, Tomas Therkildsen.

Det er vigtigt at huske, at Minkkommissionens rapport er en beretning, ikke en dom eller afgørelse. Derfor er det nødvendigt, at arbejdergiverne foretager deres egen vurdering og drager deres egen konklusion, før der indledes sager om tjenstligt efterspil.

"Alle, både embedsfolk, arbejdsgiverne og befolkningen generelt har interesse i, at Minkkommissionens alvorlige kritik bliver fulgt ordentligt til dørs. Men spillereglerne skal overholdes. Det er komplekse sager, og ingen har interesse i, at afgørelser bliver hastet i gennem. Det er det for alvorligt til," siger Tomas Therkildsen, administrerende direktør i Djøf.

Kontakt chef for Public Affairs i Djøf, Kirsten Marie Kristensen, tlf. 23 96 91 92

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Gode ambitioner om afbureaukratisering – men risiko for, at de offentligt ansatte skal løbe endnu hurtigere26.9.2022 13:27:58 CEST | Pressemeddelelse

Det er godt, at regeringen vil fjerne unødigt bureaukrati. Men uden klarhed over, hvor vi skal finde 2,5 mia. risikerer vi at presse kommunerne til grønthøsterfyringer, siger Sara Vergo, formand for Djøf, i en kommentar til regeringens udspil ”Danmark kan mere III”. Hun langer samtidig hårdt ud efter regeringens forslag om reform af kandidatuddannelserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum