Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Eksperthøring på Christiansborg om kabellægning i Vestjylland.

Del

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen vil have skabt klarhed om fakta i sagen om kabellægning i Syd- og Vestjylland. Derfor har ministeren bedt Energistyrelsen om at afholde en teknisk eksperthøring på Christiansborg om sagen, hvor eksperter på området kan komme til orde.

På baggrund af en række artikler den seneste tid er der rejst tvivl om Energinets konklusion om, at hvis el-nettet skal kunne drives sikkert, kan det maksimalt lade sig gøre at kabellægge 15 pct. af den planlagte højspændingslinje i Syd- og Vestjylland. Derfor har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen bedt Energistyrelsen om at afholde en teknisk høring på Christiansborg, så der kan blive skabt klarhed om, hvad der er teknisk muligt, når el-nettet skal kunne drives sikkert.

”Når man læser de seneste dages dækning af sagen, kan jeg sagtens forstå, at man bliver i tvivl om, hvad der er muligt og ikke muligt. Derfor skal vi have alle perspektiver frem, så vi får klarhed om sagens fakta. Hvor meget, det er muligt at grave ned, og samtidig drive et sikkert el-net, skal og må være et teknisk spørgsmål”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

De forskere, der har udtalt sig i medierne om mulighederne for kabellægning vil blive inviteret til at holde oplæg, ligesom Energinet og det canadiske konsulenthus WSP vil blive inviteret til at præsentere deres konklusioner om muligheder for kabellægning. Andre, der måtte ligge inde med bud på tekniske løsninger som ikke går på kompromis med vores elforsyningssikkerhed, vil også være velkomne til at fremlægge deres bud.

”Det her har stor betydning for mange borgere i Syd- og Vestjylland. Vi skylder dem, der bliver berørt af den nye forbindelse at få skabt klarhed om, hvad der teknisk muligt. Hvis nogen mener, at Energinet og WSP har overset noget i deres analyser, er de meget velkomne til at hjælpe med at få det fulde billede frem”, siger klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Høringen vil blive afholdt på Christiansborg. Det er muligt for alle at deltage efter forudgående tilmelding (først til mølle). Invitation til høring udsendes snarest.

De planlagte forbindelser er en del af Viking Link-projektpakken, der blev godkendt af daværende energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i 2017.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Anna Munck, M: 23 69 10 73

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 22:37:04 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør klimamålet på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 21:48:45 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør det ambitiøse klimamål på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum