Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Ehlers Samlingen åbner igen

Del

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

Sjællandsrummet i Ehlers Samlingen
Sjællandsrummet i Ehlers Samlingen

Istandsættelserne er ikke færdige endnu, men første etape er overstået, og samlingen er på plads. Det fejrer vi med ”Åbent Museum” tirsdag d. 3. maj fra kl. 15-17.

I dette tidsrum er der gratis adgang til de to museer i Slotsgade, kaffe til de besøgende og oplæg om husets historie og arbejdet med bygningen ved museumsinspektør Nynne Sanderbo Thohøj Martinusen kl. 15:30 og 16:30.

Åbningen indvarsler en spændende sæson hos museerne i Slotsgade, der har flere arrangementer på tapetet. Bl.a. vender ”Komedie i Gården” tilbage med endnu en forrygende forestilling i juni. De nysgerrige kan finde Historie Haderslevs program for foråret og sommeren på bl.a. Kulturhuset Bispen, på museerne og på historiehaderslev.dk.

For spørgsmål og kommentarer:

Nynne Sanderbo Thohøj Martinusen Museumsinspektør Ehlers Samlingen

Slotsgade 20 - 6100 Haderslev

Direkte telefon: 74 34 78 17

nstm@haderslev.dk

Billeder

Sjællandsrummet i Ehlers Samlingen
Sjællandsrummet i Ehlers Samlingen
Download

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Ehlers Samlingen er Nordeuropas største samling af lertøj. Samlingen, der dækker hele Danmark og Nordtyskland, indeholder historiske genstande og kunstkeramik fra mange forskellige tidsperioder – de ældste er mere end 500 år gamle.

Museet er beliggende i Slotsgade 20 i historiske omgivelser og deler baggård med von Oberbergs Hus.

 
 
 

Kontakt Ehlers Samlingen

Ehlers Samlingen
Slotsgade 20
6100 Haderslev
Telefon: +45 74 34 78 17
Email: museerne@haderslev.dk

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum