I/S Vestforbrænding

Egedal Fjernvarme og Vestforbrænding indgår samarbejdsaftale om fjernvarmeforsyning

Del
Egedal Fjernvarme A/S og I/S Vestforbrænding har indgået et strategisk samarbejde, som vil medføre en effektiv udnyttelse af fjernvarmeforsyningen samtidig med, at den sikrer tempoet på fjernvarmeudbygningen fra Måløv til Frederikssund.

Samarbejdet indebærer, at Vestforbrænding udbygger deres fjernvarmenet, så det forlænges fra Måløv til Stenløse og derudover fra Ølstykke til Frederikssund. Sammenbygningen af fjernvarmenettene gør, at den grønnere og billige fjernvarme kan udbygges på tværs i det samlede område.

Efterhånden som fjernvarmen i Stenløse og Ølstykke bliver udbygget, skal der bruges ny produktionskapacitet. Som en del af aftalen, vil Vestforbrænding og Egedal Fjernvarme fremover også samarbejde om planlægning og etablering af den nye kapacitet til Egedal Kommune og på den måde optimere de samlede investeringer.

By- og erhvervsdirektør i Egedal Kommune, Ellen Hvidt Telle, hilser samarbejdet velkomment:

Jeg er glad for aftalen. Den vil betyde, at flere borgere hurtigere får fjernvarme i Egedal kommune. Med fjernvarmen kan vi tilbyde borgerne en billigere varmekilde, der ovenikøbet er mere miljøvenlig end gas. Samarbejdet vil dermed også yde et væsentlig bidrag til, at vi når vores målsætninger om udfasning af naturgas, og dermed mindsker vores afhængighed af fossile brændstoffer til opvarmning i Egedal Kommune”. 

Der er generel mangel på arbejdskraft i fjernvarmebranchen. Derfor er det også intentionen, at de to selskaber skal udnytte deres ressourcer og viden på tværs af udvalgte arbejdsområder, så udbygningen hos både Vestforbrænding og Egedal Fjernvarme sker hurtigst muligt.

Fra 2025 vil Vestforbrænding stå for opkrævning af varmeregningen hos Egedal Fjernvarmes kunder, men det vil stadig være medarbejderne fra Egedal Fjernvarme, der servicerer kunderne i Egedal ved driftsproblemer og udbygger fjernvarmenettet i Egedal Fjernvarmes forsyningsområde.

Områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, Per Wulff, er glad for samarbejdsaftalen, som er med til at sikre udbygningen af Vestforbrændings forsyningsnet.

”Aftalen betyder ikke alene, at vi sikrer udbygningen fra Måløv til Stenløse og fra Ølstykke til Frederikssund. Den betyder også, at udbygningen på tværs af områderne vil medføre en god økonomi i den samlede fjernvarmeudbygning til i alt 30.000 nye kunder i syv kommuner”.

Nøgleord

Kontakter

Vestforbrænding: Områdechef for Vestforbrænding fjernvarme Per Wulff via pressechef Per-Henrik Goosmann pgo@vestfor.dk / tlf. 40 38 76 31


Egedal Fjernvarme: Direktør Johan Sølvhøj Heinesen jsh@egedalfjernvarme.dk /
tlf. 41 44 40 01

Information om I/S Vestforbrænding

I/S Vestforbrænding
Ejby Mosevej 219
2600 Glostrup

+45 44 85 70 00https://www.vestfor.dk/

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsselskab. Vi er ejet af 19 sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. Her på siden kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum