Anima

Dyreværnsforening til Rasmus Prehn: Der er ingen grund til at holde minkavlerne for nar

Del

I går offentliggjorde Statens Serum Institut sin opdaterede vurdering af risikoen ved at genoptage minkavl. Af vurderingen fremgår det, at minkavl fortsat vil kunne udgøre en risiko for folkesundheden, og her til morgen indledte Rasmus Prehn drøftelserne med partierne om, hvorvidt minkavl atter skal finde sted i Danmark. Svaret ligger dog lige for, mener dyreværnsforeningen Anima.

Det er positivt, at Rasmus Prehn nu inddrager partierne i diskussionen om, hvorvidt minkavl bør genoptages fra 2023 eller ej, mener Anima. Organisationen understreger dog samtidig, at der kun findes ét rigtigt svar på det spørgsmål:

“Der burde vitterligt ikke være så meget at drøfte, når det kommer til fremtiden for minkavl i Danmark. Det Dyreetiske Råd konkluderede så sent som i 2021 endnu en gang, at det ikke er acceptabelt at holde mink i små bure. Ude i verden forbyder det ene land efter det andet pelsdyravl af dyrevelfærdsmæssige årsager. Det ville være både tonedøvt og skammeligt, hvis Danmark valgte at genoptage fortidens ugerninger”, udtaler direktør hos Anima, Joh Vinding. 

Desuden påpeger Anima, at et endeligt permanent forbud mod minkavl faktisk er til alles bedste:

“Jo længere der går, før regeringen stiller sig i spidsen for et permanent forbud mod minkavl, desto længere må minkavlerne leve med falske forhåbninger om at genoptage et erhverv, som hører fortiden til. Og der er ingen grund til at holde minkavlerne for nar. Derudover påpeger Fødevareministeren selv, at det har været et krævende og omkostningsfuldt forløb, og nu er det virkelig på tide, at regeringen erkender, at Danmark ikke bør holde krampagtigt fast i et ustabilt erhverv, som ingen fremtid har.”

Baggrund:

- I sidste uge henvendte Anima sammen med Dyrenes Beskyttelse og World Animal Protection sig til Miljø- og Fødevareudvalget samt fødevareminister, Rasmus Prehn, med en oversigt over de mange tungtvejende argumenter for et permanent forbud mod minkavl.

- I 2021 udgav Det Dyreetiske Råd en opdateret udtalelse om minkproduktion, hvori et enigt råd slog fast, at hold af mink i små bure er uacceptabelt.

- Indtil videre har 20 lande i Europa forbudt minkavl, igangsat udfasning af produktionen, ellerindført strengere krav, så det i praksis ikke er muligt at fortsætte.

- I de seneste år har et stort antal kendte modehuse såsom Versace, Gucci, Prada, Armani, Hugo Boss og Dolce & Gabbana alle stoppet brugen af pels i deres kollektioner. Se den fulde liste af pelsfri brands her.

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum