Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik har hjulpet 753 dyr og borgere på blot 100 dage 

Del

Tirsdag den 10. april rullede Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip.

Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Foto: Dyreværnet/Anthon Unger
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Foto: Dyreværnet/Anthon Unger

Det var en glædens dag, da Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, for første gang kørte ud på de danske veje. Klinikken er etableret for at udgå misrøgt af kæledyr hos socialt udsatte borgere. Denne gruppe dyreejere har ofte ikke midlerne til at tage deres firbenede familiemedlem til dyrlæge, men det råder Frynseklinikken bod på. For i Frynseklinikken betaler man kun det, man kan. Ligemeget hvad dyret fejler. 

- Jeg er utrolig stolt over, at så forholdsvis nyt et tiltag, som Frynseklinikken er, på blot 100 dage har hjulpet hele 753 dyr, siger Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee, der også er uddannet dyrlæge.

Frynseklinikken bemandes af dyrlæge Pia Nielsen og veterinærsygeplejerske Sofie Pless. Den mobile nonprofit dyreklinik kører i hele landet og holder åbent to til tre dage om ugen. 

- Jeg har selv været med Frynseklinikken flere gange og der er ingen tvivl om, at socialt udsatte borgere har en stor kærlighed til deres dyr. De har dog ofte ikke den økonomiske formåen til, at dyret bliver jævnligt tilset af en dyrlæge. 753 dyr er mange på blot 100 dage. Den forebyggende effekt der er i at tilbyde denne ydelse er markant og ved at forebygge evt. dyreværnssager, er Frynseklikken med til at hjælpe både dyrene og deres ejere, fortæller en stolt Rikke Christensen-Lee. 

Den mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, er opkaldt efter den private donors hund, Frynse, og er en fuldt udstyret dyreklinik med operationsfaciliteter, blodprøveudstyr og scanner. Man betaler, det man kan, for konsultationer og behandlinger.

Frynseklinikkens køreplan kan ses lige HER

For yderligere information kontakt venligst kommunikationschef Signe Sehested Lund
på tlf. 40 30 66 15. 

Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898, arbejder ud fra prncippet at hver en pote gælder. Med internat i København og i Kolding, tre dyreambulancer og Frynseklinikken hjælper foreningen tusindevis af dyr hvert eneste år. 

Nøgleord

Billeder

Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Foto: Dyreværnet/Anthon Unger
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Foto: Dyreværnet/Anthon Unger
Download
Nicky og hans hund King har fået hjælp af Frynseklinikken. Her ses de sammen med dyrlæge Pia Nielsen. Foto: Dyreværnet
Nicky og hans hund King har fået hjælp af Frynseklinikken. Her ses de sammen med dyrlæge Pia Nielsen. Foto: Dyreværnet
Download
Frynseklinikken har hjulpet 753 dyr på 100 dage. Foto:  Dyreværnet/Anthon Unger
Frynseklinikken har hjulpet 753 dyr på 100 dage. Foto: Dyreværnet/Anthon Unger
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Hunden Molly løb hjemmefra den 8. marts 2018 - nu er hun fundet igen25.1.2019 13:15:00Pressemeddelelse

Det var en skræmt lille snude, der natten til fredag den 18. januar gik i en fælde opsat af frivillige og indleveret til Dyreværnets afdeling i Kolding. Der var ikke noget at sige til, at hunden, der viste sig at hedde Molly, var bange. For den lille trold på kun to et halvt år, var løbet væk hjemmefra ti måneder tidligere og havde angiveligt klaret sig selv lige siden. Af personlige årsager kan ejer ikke tage Molly tilbage, så nu søger Dyreværnet en ny familie, der vil adoptere den lille basse, så halen kommer til at logre igen.

For første gang i Danmark: Dyreværnet starter mobil nonprofit dyreklinik9.4.2018 12:57:32Pressemeddelelse

Tirsdag den 10. april ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe dårligt stillede danskere med dyrlægebehandlinger til deres dyr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum