Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet og Linse hjælper Ukrainske hunde

Del

I flere år har Dyreværnet og Linse haft et samarbejde og hjulpet adskillige hunde rundt omkring i Danmark.

Bootsie og Linse
Bootsie og Linse

Linse kontaktede Dyreværnet og fortalte om hendes frivillige arbejde på et shelter i Kyiv, Ukraine. Shelteret er etableret af en gruppe krigsveteraner, for at hjælpe blandt andet de familiehunde, der er efterladt af familier, der er flygtet og ikke har haft mulighed for at tage dem med.

Siden 23. december har Linse boet i Kyiv for at hjælpe med at tage hånd om hundene, som bliver behandlet godt og kærligt og bliver socialiseret. Shelteret er bemandet af dygtige dyrlæger og personale, som alle er rejst til Ukraine for at hjælpe dyrene. Men det er et problem at finde hjem til hundene i et land i krig.

Helt ekstraordinært på grund af krigen hjælper Dyreværnet med at finde kærlige hjem til fem af hundene.

Normalt hjælper Dyreværnet udelukkende kæledyr i Danmark, men denne situation er helt unik og kræver en ekstra indsats. Det har ingen indflydelse på Dyreværnets øvrige arbejde.

Linse har i snart en måned boet på shelteret, hvor der ikke er meget varme, hvorfor hun sover i heldragt og dobbelt sovepose ”Da jeg med sikkerhed vidste, at det var muligt at redde hunde og katte ud af Ukraine var min første og eneste tanke Dyreværnet. Jeg beundrer deres måde at formidle dyrene videre på til de helt rigtige mennesker og hjem. Oven i det har jeg den største respekt for deres utrættelige arbejde hver eneste dag. De er så professionelle og kærlige på samme tid” udtaler Linse og fortsætter ”Det er min tredje tur til Ukraine for at hjælpe dyr i nød. Det er Breaking the Chains, der står bag, det shelter jeg hjælper, og jeg var faktisk i tvivl om, hvorvidt jeg var kvalificeret til at hjælpe, da jeg jo hverken er dyrlæge eller i øvrigt uddannet indenfor dyr. Men jeg fandt hurtigt ud af, at der også bare er brug for kærlige dyrevenner, som kan give en hjælpende hånd. Der er mange, der ikke forstår, at jeg kan være i et land i krig. Men det giver SÅ meget mening netop at være præcis her. Jeg lærer ukrainske ord hver dag og møder søde mennesker, når vi er ude og hjælpe med foder til andre shelters. Jeg ville ikke bytte det for noget – og jeg har faktisk også en sød lille hundepige med hjem til mig og min anden hund Bennie” slutter Linse.

Linse ankommer til Danmark med de fem hunde den 23. januar, hvor de vil være klar til adoption.

Dyreværnets direktør Henrik Knaack er glad for, at Linse rakte hånden ud ”Selvom vores mission er at hjælpe kæledyr i Danmark, ser vi dette som noget helt særligt. Vi glæder os til at overtage fem skønne hunde og finde kærlige hjem til dem”.

De fem hunde er:

Ivana: En 3-årig tæve som blev efterladt, da hendes familie flygtede fra en bombet by. Hun er blid, kærlig og rolig og reagerer ikke på brag og høje lyde.

Bootsie: En 1-årig tæve som er hvalpet og kærlig.

Amy: En 1-årig tæve som er født i shelteren i begyndelsen af krigen, da ansatte fandt moderen. Hun er hvalpet, legesyg og meget kælen.

Molly: En 1-årig tæve med højt energiniveau, legesyg og kælen.

Tigger: En 1-årig tæve, som jagter katte men ellers er sød, klog og kærlig.

De er alle rabies-vaccinerede og sundhedstjekket af dyrlæge inden afrejse fra Ukraine. Hvis man er interesseret i at adoptere en af hundene, skal man holde øje med Dyreværnets hjemmeside www.dyreværnet.dk.

For yderligere oplysninger kontakt venligst direktør Henrik Knaack på +45 5060 3508 eller undertegnede.

Vedhæftet billeder til fri afbenyttelse. Foto: Privat

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bootsie og Linse
Bootsie og Linse
Download
Amy
Amy
Download
Ivana og Linse
Ivana og Linse
Download
Molly
Molly
Download
Tigger
Tigger
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og de tre mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum