Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

DYREVÆRNET HJÆLPER DE UKRAINSKE DYR I ASYLCENTRE OVER HELE DANMARK

Del

Der har været travlt hos Dyreværnet de sidste par måneder. Dyreværnets tre mobile klinikker, Frynseklinikkerne, har tilset ukrainske dyr på asylcentre over hele landet.

Kat tilses i Frynseklinikken
Kat tilses i Frynseklinikken

”Dyreværnets Frynseklinikker har været med lige siden de første ukrainske flygtninge med kæledyr ramte dansk jord. Det har vi af flere årsager: Dels fordi flygtningedyrene kan have kroniske sygdomme og behøve medicin, som ejeren ikke fik med på flugten, dels fordi nogle er traumatiserede af krigen og endelig fordi dyr fra Ukraine udgør en rabiesrisiko for mennesker og dyr fra Danmark, og skal således registreres hos Fødevarestyrelsen” fortæller Rikke Christensen-Lee, Dyreværnets chefdyrlæge.

Én af de hunde, der kom fra Ukraine, var den irske setter Lucky, som hverken kunne stå eller gå, da han ankom. Han svævede mellem liv og død, og Dyreværnets dyrlæger igangsatte akut behandling!

Efter mange undersøgelser stod det klart, at Lucky havde en sygdom, der angreb hans blodceller.

Den type sygdom kan trigges af stress og chok - og kan formodentlig være affødt af krigen, hvor Lucky blandt andet gemte sig i kælderen på et hus, da det blev bombet.

Efter en måned med intensiv behandling hos Dyreværnet var han endelig i bedring og kunne genforenes med sin savnede ejer.

Se den rørende video om Lucky her:

https://dyrevaernet.dk/dyrevaernet-hjaelper-ukraine/tag-over-hovedet-til-ukrainske-hunde/

”Det er i høj grad takket være donationer fra private, at Dyreværnet har råd til at hjælpe de ukrainske dyr og alle de andre kæledyr, som kommer ind på vores internater” udtaler Rikke Christensen-Lee.

”De fleste ukrainere taler ikke engelsk, så til start har vores ukrainske dyrlæge Nataliia været en uvurderlig hjælp. Dyreværnets tre Frynseklinikker kører til asylcentre i hele Danmark og bistår med både dyrlægehjælp og assistance med alt papirarbejdet. Hjælpen er målrettet flygtninges dyr- men den hjælper også danskere og deres kæledyr, for i Danmark har vi nemlig ikke rabies – og det vil vi gerne bidrage til, at vi heller ikke får” slutter Rikke Christensen-Lee.

Læs mere om Dyreværnets arbejde med de ukrainske dyr her: https://dyrevaernet.dk/ukrainskekaeledyr/

Ønsker du at støtte Dyreværnets hjælp med de ukrainske kæledyr, kan du donere til MobilePay nummer: 111421

Frynseklinikkerne:

Da Dyreværnet, som er en af verdens ældste dyreværnsforeninger, den 10. april 2018 lancerede sin første non-profit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, var det et sats. 

Klinikken, der var doneret af dyreelskeren Jørgen Andersen, var et tiltag, der skulle tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr i hele landet, men det var usikkert hvor mange, der ville benytte sig af hjælpen.

Hurtigt stod det klart, at succesen var enorm. Derfor donerede Jørgen Andersen i 2019 endnu en Frynseklinik til foreningen. I 2021 donerede Jørgen Andersen den tredje Frynseklinik, så Dyreværnet nu dækker hele Danmark.

Til dato har de tre Frynseklinikker hjulpet 8.501 kæledyr til at få et bedre liv.

Læs meget mere om Frynseklinikkerne og Dyreværnets øvrige aktiviteter på
www.dyreværnet.dk

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og de tre mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

To view this video from dyrevaernet.dk, please give your consent at the top of this page.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kat tilses i Frynseklinikken
Kat tilses i Frynseklinikken
Download
Hund tilses i Frynseklinikken
Hund tilses i Frynseklinikken
Download
Kø ved Frynseklinikken i Sandholmlejren
Kø ved Frynseklinikken i Sandholmlejren
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik10.11.2021 11:17:00 CET | Pressemeddelelse

Tusindvis af socialt udsatte borgere har siden 2018 fået hjælp til behandling af deres kæledyr gennem en af Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne. Klinikkerne, som tilbyder dyrlægehjælp til Danmarks mest udsatte borgere, løfter en samfundsopgave og sikrer, at antallet af dyreværnssager er faldende. Mandag den 15. november lancerer organisationen endnu en rullende klinik, der denne gang skal dække Nordjylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Bornholm og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr26.10.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mandag den 1. november og tirsdag d. 2. november kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, til Bornholm. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Det er tredje gang, Frynseklinikken besøger Bornholm og tilbyder hjælp til de kæledyr, hvis ejer ellers har svært ved at få deres pelsede ven til dyrlægen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum