Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet afslører østeuropæiske hvalpefabrikker i reportageserien Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit

Del

De seneste år har Dyreværnet oplevet en eksplosion i sager om hvalpe, der er blevet ulovligt importeret til Danmark. Ofte er hvalpene syge, de er blevet fjernet fra deres mor for tidligt og transporteret til Danmark under horrible forhold. Derfor valgte dyreværnsforeningen at engagere René Dahl Andersen, tidligere efterforsker og undercover agent i politiet. Han blev sendt til Polen og Rumænien for at afsløre de lokale hvalpefabrikker og dokumentationen, som René Dahl Andersen kunne fremvise undervejs og ved hjemkomst, var chokerende.

Rikke Christensen-Lee (til venstre), René Dahl Andersen (i midten) og Nina Amdi (til højre). Fotograf: Anthon Unger
Rikke Christensen-Lee (til venstre), René Dahl Andersen (i midten) og Nina Amdi (til højre). Fotograf: Anthon Unger

Hvalpe, der går på tremmer, hvalpe, der ligger som kyllinger under rugelamper, hvalpe, der går i udendørs bure i deres egen afføring i ekstrem kulde. Uden kontakt til deres hundemor og uden kontakt til mennesker. Dét er starten på livet for de hundredvis af hvalpe, som Dyreværnets efterforsker René Dahl Andersen fandt frem til i Polen og Rumænien. Med skjult kamera og mikrofon og under dække af at være interesseret i at importere hvalpe til Danmark, lykkedes det den erfarne undercover agent at afdække, hvor forfærdelige forhold både hunde og hvalpe lever under, inden de transporteres til Danmark og sælges som små nuttede pelsbolde på de mange online portaler.

-  Jeg er chokeret over, hvordan hvalpeproduktionen er sat i system de steder, som Dyreværnets efterforsker fandt, siger en tydelig berørt Rikke Christensen-Lee, der er uddannet dyrlæge og direktør for Dyreværnet.

Baggrunden for, at Dyreværnet har valgt at få belyst forholdene for de ulovligt importerede hvalpe er, at organisationen vil oplyse danskerne om, at de skal afholde sig fra at købe hvalpe, som kommer fra de udenlandske hvalpefabrikker.

-  Vi har oplevet en eksplosion af importerede hvalpe hos Dyreværnet de seneste år. Mange af dem er syge og svære at socialisere, når de kommer ud til deres danske familie. Det skaber både sorg og frustration hos de mange nye hundefamilier. Efter at have set, hvilke forhold hvalpene kommer fra, kan jeg kun sige: Det er fuldt forståeligt, konstaterer Rikke Christensen-Lee.

I 2016 igangsatte Europa-Parlamentet en undersøgelse, der konkluderede, at ulovlig handel med hvalpe og hunde er den tredje største profitable sorte økonomi i Europa – kun overgået af våben og narkotika-handel.

De seneste tal indikerer, at 2.500.000 hvalpe handles på det sorte marked hvert eneste år. En hvalp købt i Polen eller Rumænien kan erhverves for 500 – 800 Euro, hvilket svarer til ca. 3.750 – 6.000 kr. alt efter, om hvalpen skal leveres i Danmark eller bliver afhentet direkte på hvalpefabrikken. I Danmark sælges en hvalp for 14.000 – 25.000 kr. og under Corona-epidemien, hvor efterspørgslen på hvalpe i Danmark har været enorm, er priserne steget yderligere.

-  Vi bliver nødt til at oplyse danskerne om, at de skal undersøge, hvor den hvalp de køber, kommer fra. Ved at købe ulovligt importerede hvalpe er man som forbruger med til at støtte op om de kummerlige forhold, som hvalpene bliver avlet under. Derfor har vi produceret de fem programmer Langt over Grænsen – Når hvalpe lider for Profit. Samtidig har vi på vores hjemmeside dyreværnet.dk udarbejdet et helt univers med guidelines til, hvordan man undgår at falde for hvalpeimportørernes rosenrøde fortællinger, siger Rikke Christensen-Lee.

Langt over Grænsen kan ses på www.dyrevaernet.dk og har premiere søndag den 3. oktober 2021.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, interview eller kommentarer kontakt venligst Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee på tlf.: 9339 3900.

Billeder

Rikke Christensen-Lee (til venstre), René Dahl Andersen (i midten) og Nina Amdi (til højre). Fotograf: Anthon Unger
Rikke Christensen-Lee (til venstre), René Dahl Andersen (i midten) og Nina Amdi (til højre). Fotograf: Anthon Unger
Download
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee samt undercover agent René Dahl Andersen. Fotograf: Anthon Unger
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee samt undercover agent René Dahl Andersen. Fotograf: Anthon Unger
Download
Efterforsker og undercover agent René Dahl Andersen. Fotograf: Anthon Unger
Efterforsker og undercover agent René Dahl Andersen. Fotograf: Anthon Unger
Download
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Fotograf: Anthon Unger
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Fotograf: Anthon Unger
Download
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Fotograf: Anthon Unger
Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee. Fotograf: Anthon Unger
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og to mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Borgerforslag fra Dyreværnet skal forhindre ulovlig import af hvalpe fra de mange europæiske hvalpefabrikker4.10.2021 12:40:39 CEST | Pressemeddelelse

Dyreværnet har oplevet en markant stigning i antallet af hvalpe, der er blevet ulovligt importeret både under og efter Covid-19-nedlukningerne. Derfor har organisationen valgt at sende undercover agent og efterforsker René Dahl Andersen til Polen og Rumænien for at afdække de kummerlige forhold, hvalpene opdrættes under. Afsløringerne kan ses i fem udsendelser, som sendes på dyreværnet.dk, men også et borgerforslag, som skal forsøge at få stoppet den ulovlige import af hvalpe til Danmark, er nu en realitet.

40 hunde og hvalpe reddet af Dyreværnet20.5.2021 11:37:00 CEST | Pressemeddelelse

Dyreværnets internater er fyldt med hunde og hvalpe i disse dage efter at 24 collier, (13 voksne hunde og 11 hvalpe) blev hentet fra en dyreværnssag i Nordjylland samtidig med, at en ejer har overdraget 16 gravhunde til foreningen, hvoraf ni er hvalpe. At skulle drage omsorg for så mange hunde og hvalpe, hvoraf mange er meget syge, underernærede og i smerter, har lagt et enormt pres på den 123 år gamle dyreværnsforening.

Dyreværnet ruster sig til travl genåbning: Iværksætter flere tiltag for at hjælpe de mange nye hvalpeejere5.5.2021 12:37:00 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag morgen vågnede danskerne op til nyheden om en yderligere genåbning af samfundet. Selvom det var en glædelig besked for mange, har man hos Dyreværnet længe frygtet, hvilke konsekvenser det får for de tusindvis af hvalpe, som danskerne har anskaffet sig under Covid-19 nedlukningen. Derfor har foreningen forberedt yderligere tiltag, som skal hjælpe de nye hundeejere og deres firbenede familiemedlemmer.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, har hjulpet over 5.000 kæledyr i Danmark18.3.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Da Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, den 10. april 2018 lancerede sin første nye non-profit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, var det et sats. Klinikken, der var doneret af dyreelskeren Jørgen Andersen, var et tiltag, der skulle tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr i hele landet, men det var usikkert, hvor mange, der ville benytte sig af hjælpen. Hurtigt stod det klart, at succesen var enorm. Derfor donerede Jørgen Andersen endnu en Frynseklinik til foreningen i 2019. I dag, tre år senere, har de to Frynseklinikker hjulpet hele 5.011 kæledyr til et bedre liv. Dét tal begejstrer initiativtager Rikke Christensen-Lee, der er direktør for Dyreværnet.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Tønder og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr15.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mandag den 22. marts kl. 13 – 14 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, for første gang til Tønder. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Var efterladt syv dage alene: Hvalpen Liv valgte livet11.11.2020 11:37:00 CET | Pressemeddelelse

Det var et hjerteskærende syn, der mødte Dyreværnets ansatte, da de ankom til en adresse i Korsør. En kun fire måned gammel schæferhvalp havde stået lænket til en radiator under ejerens indlæggelse, og den lille trold var så svag, at den ikke kunne stå på benene. Hvalpen var en tæve og de gæve dyreværnsfolk fik straks bragt den til Dyreværnets internat i Rødovre. Her stod dyrlægeteamet klar til at behandle schæferhvalpen. De navngav den: Liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum