World Animal Protection DanmarkWorld Animal Protection DanmarkWorld Animal Protection Danmark

Dyreorganisation til landbrugsministeren: Det er nu, der skal indføres permanent minkforbud

Del
Over 30.000 danskere siger nej til minkavl i Danmark. Sådan lød beskeden, da World Animal Protection fredag eftermiddag afleverede en appel om forbud mod minkavl til landbrugsminister Rasmus Prehn.

Underskrifterne blev overleveret til Prehn trykt på en mink i pap, der har stort set samme længde og højde som det bur industri-mink lever i - indtil de gasses og pelses.

“Vi var glade for, at få lejlighed til at møde Rasmus Prehn og vise ham hvilket uværdigt liv et vildt rovdyr som minken har, når det opfostres i et lille trådbur, for at ende som pynt på en pelsfrakke på den anden side af kloden i Beijing, Sydney eller Tokyo,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection.

Det er dyrebeskyttelsesorganisationen, der har indsamlet underskrifterne, og de 31.595 der har skrevet under, er ikke alene:

Den seneste meningsmåling viser, at halvdelen af danskerne bakker op, og vil have et permanent forbud, mens kun 20 procent er positive overfor en genoptagelse af den kontroversielle pelsindustri.

Det viser den seneste meningsmåling foretaget af YouGov for World Animal Protection i november 2021.

“Ministeren takkede for underskrifterne og tog godt imod os. Han virkede imødekommende, og samtidig meget travl. Så det er et godt tegn, at han sætter tid af til at lytte til vores argumenter.
Vi sagde til Prehn, at timingen er rigtig nu til at få indført det forbud. For os handler det i høj grad om dyrevelfærd, når politikerne skal drøfte, om der skal åbnes igen. Jeg tror faktisk, vi har vinden i ryggen”, sagde Gitte Buchhave efter mødet i landbrugsministeriet fredag eftermiddag.

Rasmus Prehn har tidligere ment, at dyrevelfærd kunne blive en del af drøftelserne om fortsat minkavl.
Det gjorde han i et svar til Folketinget, hvor han skrev, at “når risikovurderingen foreligger, vil jeg indlede politiske drøftelser med Folketingets partier om, hvorvidt der skal åbnes for minkproduktion igen. I denne drøftelse vil hensyn til dyrevelfærd også kunne indgå”.

Men kort efter gjorde Statsminister Mette Frederiksen det klart, at spørgsmålet om genåbning af mink-avl ikke kommer til at dreje sig om dyrevelfærd, men kun skal handle om ‘folkesundheden’. Hvis det står til regeringen.

“Kun 13 minkavlere - hvilket svarer til mindre end én procent - har vist interesse for at fortsætte. Derfor er det oplagt at indføre et permanent forbud, da det nu må være hensynet til dyrene, der tæller.
I øvrigt er minkhold ikke kun skadeligt for dyrevelfærden, men også for den danske natur og klimaet,” siger Gitte Buchhave, der havde organisationens landbrugsfaglige konsulent, Pernille Fraas Johnsen ved sin side under mødet med Rasmus Prehn.

Siden Danmarks minkfarme lukkede i november 2020 er udledningen af ammoniak reduceret med mindst ni procent, der er udledt mindst 3000 ton mindre fosfor årligt, og atmosfæren er blevet skånet for mindst 165.000 ton CO2 årligt.

Fakta om mink og minkfarming:

Minken er et vildt rovdyr, der jager, parrer sig og færdes både på land og til vands over      territorier på flere kilometer i den åbne natur.

I pelsindustrien er standardmålene for et minkbur 70 gange 30 gange 45 centimeter.

Her lever dyrene hele livet indtil de gasses, pelses og sælges til brug for frakker og pynt.

Kun 13 danske minkavlere har ønsket at fortsætte med minkavl, mens 1.246 vil lukke        permanent, og har søgt om nedlukningserstatning. 

Nøgleord

Kontakter

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

Om World Animal Protection:
Den globale dyrebeskyttelsesorganisation har afdelinger i 13 lande på fire kontinenter og arbejder i mere end 50 lande verden over.
Fra England over Brasilien til USA, Thailand, Kina, Indien og Kenya.
World Animal Protection har status som højeste rådgiver i FN og som rådgiver i Europarådet.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye