World Animal Protection Danmark

Dyreorganisation raser over koalakram

Del

Stress og mishandling kalder World Animal Protection de australske turistbureauer og dyreparkers udnyttelse af koalaer til turistkram og fotos.

Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection

Hvad har Obama, Woszniacki, Kardashians og de royale til fælles med præsident Putin? De har alle sammen været i Australien og fået et koalakram foreviget og delt på internettet.

Men den slags udnyttelse af vilde dyr bør stoppe nu, mener World Animal Protection, der i en ny rapport kritiserer den australske brug af koalaer som turistmagneter.

”Koalaen er et fantastisk dyr, så det er helt forståeligt, at turister fra hele verden er tiltrukket af at få taget et billede, mens de krammer eller kæler dyret. Men det er desværre kun turisten, der har glæde af oplevelsen. Dyrene bliver stressede og utilpasse og har på ingen måde lyst til den nære kontakt med mennesker. Koalaer er ikke flokdyr. I naturen fortrækker de at sove det meste af dagen, fremfor at være i kontakt med hverken artsfæller eller mennesker,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Australsk varemærke
Koalaen har i årtier været et tilløbsstykke for turister i Australien til trods for, at man allerede i 1995 gjorde nærkontakt med koalaer ulovligt i New South Wales. Siden har flere andre stater fulgt efter med forskellige regler for, hvor tæt en kontakt man må have til dyrene. I nogle stater er det ulovligt at holde dyrene selv, men man må gerne røre ved dyret, mens det bliver holdt af en medarbejder i dyreparken. Andre steder som i Queensland er der ingen regulering på området.

Derfor findes der adskillige reklamer for koalakram på regeringens egne turistsider, der annoncerer med nærkontakt og fotos med det bløde dyr i forskellige australske dyreparker.

”Det er trist, at man fra officielt hold reklamerer for den slags udnyttelse af vilde dyr. Ved de her fotosessions når koalaen igennem 20 fremmede menneskers hænder på blot 30 minutter. Det er jo helt absurd, at et dyr, der i naturen sover omkring 20 timer i døgnet, skal bruge så mange ressourcer på menneskelige kontakt, som holder den vågen og stresser den. Der er jo tale om direkte mishandling af det stakkels dyr,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Kendisser strømmer til
Koalakrammene har da også tiltrukket adskillige kendisser igennem årene. Ikke mindst danske Caroline Woszniacki, der lige som andre profilerede tennisspillere ved Australian Open har haft kutyme for at få taget fotos med koalaer. Listen af kendisser, der har fået taget fotos med koalaer er lang, men den bør stoppe nu, mener dyrebeskyttelsesorganisationen.

”Vi er blevet klogere på den effekt, som vores omgang med vilde dyr har. Hverken koalaer, tigre eller andre vilde dyr bør udstilles som fotorekvisitter på vores Tinder eller Facebookprofil. Vilde dyr hører til i naturen, ikke på armen af mennesker. Færre koalakram er afgørende for at forhindre, at koalaer opdrættes i fangenskab for blot at underholde betalende gæster,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection
Download
Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection
Download

Vedhæftede filer

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

World Animal Protection er en global dyrebeskyttelsesorganisation med kontorer i 12 lande.

Alene i Danmark har World Animal Protection over 50.000 faste støtter og 120.000 følgere på FacebookI over 50 år har organisationen ydet førstehjælp til dyr i katastrofeområder, og dyr i hele verden har nydt godt af World Animal Protections støtter. Dyrebeskyttelsesarbejdet udføres primært på baggrund af private donationer.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum