Dyrenes Beskyttelse fusionerer med Hjemløsedyrlægerne: Sammen hjælper de gadens hunde
Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse er fusioneret. Det betyder, at Dyrenes Beskyttelse er med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde og på den måde hjælpe med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde.
Hjemløsedyrlægerne er i slutningen 2020 fusioneret med Dyrenes Beskyttelse, der blandt andet skal sørge for fundraising af dyrlægernes arbejde, så de kan have fokus på det væsentlige: At hjælpe de hunde, der lever på gaden.
– Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes os at fusionere med Hjemløsedyrlægerne. Vi har stor sympati for det frivillige arbejde, som Hjemløsedyrlægerne udfører. De hjemløses dyr er det vigtigste, de har, og dyrene er med til at skabe tryghed for dem, der lever på gaden. Dyrenes Beskyttelse er der for alle dyr, og det gælder også dem, der lever med deres ejere på gaden, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.
14 års frivilligt arbejde
Vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes arbejde siden 2006. De har i 14 år arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København. Dyrlægerne hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere.
– Gadens hunde lever ikke et hundeliv. Vi ser tværtimod stor trivsel blandt hundene og nogle meget ansvarlige ejere, som kun vil deres hunde det bedste, fortæller Stine Jacobsen, en af de fire hjemløsedyrlæger.
Netop ved at Dyrenes Beskyttelse hjælper til med den økonomiske del, kan dyrlægerne gøre det de helst vil bruge tid på: Nemlig at hjælpe gadens folk med at passe godt på deres dyr. Derfor er denne fusion enormt givende, da Dyrenes Beskyttelse på den måde kan hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været muligt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for.
- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se, når vi tidligere har lavet samarbejde med Hjemløsedyrlægerne. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde, afslutter Yvonne Johansen.
[Faktaboks:] Hjemløse i Danmark
- I hjemløsetællingen 2019 fandt man 6.431 hjemløse personer.
- Af de hjemløse borgere er 77 pct. mænd og 23 pct. kvinder.
- Hjemløsedyrlægerne tilbyder dyrlægehjælp til alle gadens dyr i København. Initiativet er frivilligt og dyrlægerne er ca. på gaden hver anden måned.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Yvonne JohansenDyreværnschef
Tlf:28915390yj@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Æbler kan hjælpe solsorten6.1.2021 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
I de kolde vintermåneder kan det være en hel del sværere for solsorten og andre fugle at finde føde. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man hjælper dem ved at lægge æbler ud i haven.
Dyrenes Beskyttelse: Bifalder fødevareministerens udmelding om øget velfærdskontrol22.12.2020 08:56:51 CET | Pressemeddelelse
Hver tredje kontrollerede svine- og kvægbesætning har overtrådt reglerne for dyrehold i 2019. Det viser den netop offentliggjorte Dyrevelfærdsrapport. Det er et alarmerende højt tal, der dækker over for mange overtrædelser, mener Dyrenes Beskyttelse
Vær varsom med rester fra julebordet21.12.2020 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ligesom mennesker, har dyrene ikke godt af for mange snacks, men med måde kan hunde godt tåle lidt rester. Dyrenes Beskyttelse guider her til hvilke rester du kan give dit firbenede familiemedlem i julen, og hvilke de bestemt ikke må få.
Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private15.12.2020 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant.
Guide: Undgå at hunden får angst nytårsaften14.12.2020 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nytårsaften er ofte mere festlig for mennesker end for hunde. Som hundeejer er det vigtigt at forberede hunden i god tid, så man ikke ender med en skræmt hund. Dyrenes Beskyttelse Guider her til en nytår med hensyn til hunden.
Nytårsaften: Kog ikke levende hummer12.12.2020 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når nytårsaften skal fejres, skal maden ofte være noget ud over det sædvanlige. Hummer er for mange en delikatesse, men hvis det store krebsdyr skal serveres, er det vigtigt at den aflives før den koges, eller endnu bedre: købes aflivet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum