Dyrenes Beskyttelse: Forlængelse af forbud mod minkavl er et skridt på vejen
Regeringen og dens støttepartier er enige om at forlænge det midlertidige forbud mod minkalv i Danmark til og med 2022. Det står klart efter minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn afholdt møde med ordførere fra Folketingets partier. Beslutningen bakkes op af Dyrenes Beskyttelse.
- Minkfarme vil i al overskuelig fremtid kunne komme til at fungere som reservoirer for virus, der siden kan sprede sig til befolkningen. Alene af den grund er det en fornuftig beslutning at forlænge forbuddet mod minkavl. Men forbuddet er lige så vigtigt et løft af dyrevelfærden i Danmark, da det afholder mink fra at blive holdt i bure, der slet ikke tager hensyn til de små rovdyrs biologi og naturlige adfærd, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Regeringens forslag om forlængelse af det nuværende forbud sker med henvisningen til sundhedsrisikoen ved en genåbning af minkproduktionen. Dyrenes Beskyttelse håber, at forlængelsen kan gøde jorden for et permanent forbud på sigt.
- Et permanent forbud mod minkproduktion vil forvandle den store milliardregning for nedlukningen af erhvervet til en investering i bedre dyrevelfærd. Vi håber derfor, at forlængelsen af forbuddet svækker de kræfter, der kæmper for at genindføre en forældet industri, siger Britta Riis.
Dyrenes Beskyttelse har længe argumenteret for det uetiske og dyrefjendske ved minkproduktionen. Organisationen peger på, at mink er aktive rovdyr, som i naturen forsvarer territorier, ofte flere kilometer langs vand. På minkfarmene tilbringer de derimod hele deres liv i meget små og golde trådbure, hvor de er afskåret fra at udfolde deres basale naturlige adfærd. Denne type argumenter håber Dyrenes Beskyttelse, at forlængelsen af forbuddet giver grobund for.
- Det midlertidige forbud med minkalv er udløst og nu forlænget af hensyn til sundhedsrisikoen, men vi er nu i en situation, hvor vi godt kan forbyde det permanent alene for dyrenes skyld, siger Britta Riis.
Kontakter
Søren KrogsgaardPressekonsulent
Tlf:42474833skr@dyrenesbeskyttelse.dkInformation om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum