DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF jubler over fremrykningen af unge i vaccinationsplanen

Del

Sundhedsstyrelsen har besluttet at fremrykke den unge gruppe i vaccinationsplanen. Dette bringer glæde frem hos DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd bifalder Sundhedsstyrelsens beslutning om at rykke den unge gruppe af danskere frem i vaccinationsplanerne. Det giver god mening at vaccinere unge først, når alle i risikogruppen er dækket ind. Det vil have en effekt på smitteudviklingen, da unge typisk bor flere sammen, har jobs bag kassen eller er nødt til at mødes i studiegrupper for at få studielivet til at fungere. Samtidig vil den massive mistrivslen, ungdommen lige nu præges af, kunne mindskes ved, at unge igen kan mødes i fællesskaber.

Chris Preuss, formand for DUF, udtaler:

”Mistrivsel og ensomhed er et stort problem blandt unge lige nu. Fremrykningen af unge i vaccineplanen kan sætte skub under den genopretning, der skal til for at sikre, at vores unge generation igen kan trives. Derfor spreder det stor glæde, at man har valgt at prioritere, at unge skal vaccineres tidligere end først udlagt”.

Manglende plan for unge under 16 år

Med fremrykningen af den yngre gruppe af vaccinemodtagere kan ungdommen se lyset ude i fremtiden hurtigere end ellers. Men der mangler stadig en plan for unge danskere under 16 år. Så længe der ikke er en vaccine, der er godkendt til dem, og de ikke selv kan få et coronapas, så mangler de vished for, hvornår de igen kan blive en del af samfundet.

Chris Preuss, formand for DUF, udtaler:

”Der mangler en politisk prioritering af, hvad der skal ske med de unge, der er for unge til at modtage en vaccine. Lige nu er deres udsigt til igen at være en del af samfundet så langt ude i fremtiden. Ungdommen har overordnet set taget et stort ansvar under nedlukningen og har sagt farvel til socialt liv og afgørende år i deres ungdom. De fortjener at få klarhed over, hvornår de igen kan komme ud”.

 
 

Nøgleord

Kontakter

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF følger anbefalinger for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer9.6.2021 21:32:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at unge, der engagerer sig i ungdomspolitik, oplever et helt særligt fællesskab, som de fleste trives i. Der er dog udbredte problemer med grænseoverskridende og krænkende adfærd på tværs af ungdomsorganisationerne. Derfor opretter DUF blandt andet en ny lederuddannelse og whistleblowerordning for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer.

DUF: Seks skarpe anbefalinger fra unge til ny udviklingspolitisk strategi6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I næste uge begynder de politiske forhandlinger om den nye udviklingspolitiske strategi. Som bidrag til det forestående arbejde har ungdommen formuleret seks konkrete anbefalinger, der kan styrke den kommende strategi og ikke mindst sikre et stort og udbytterigt fokus på unge. DUF har i dag sendt anbefalingerne til udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og udviklingsordførerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum