DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF: Alle unge skal tilbage til foreningslivet – også dem over 18 år

Del

DUF jubler over, at børn og unge under 18 år i foreningslivet er rykket frem i genåbningsplanerne, men der mangler en prioritering af unge over 18 år, der også savner foreningsfællesskaber.

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har længe kæmpet for at gå genåbnet det frivillige foreningsliv, så børn og unge igen kan mødes i foreningsregi. Derfor vækker det også stor glæde hos DUFs medlemsorganisationer, at indendørs foreningsaktiviteter igen kan åbne for medlemmerne under 18 år. Cirkusartister, ungdomspolitikere, elevorganisationer, rollespillere, miljøorganisationer og andre kan igen mødes i de frivillige fællesskaber.

Formand for DUF, Chris Preuss, udtaler:

”Vi har kæmpet for, at det frivillige foreningsliv blev rykket frem i genåbningsplanen, så vi er glade for, at børn og unge under 18 år nu kan mødes indendørs igen. De unge har lidt meget under coronanedlukningen, og er det godt, at de kan komme tilbage i fællesskaberne”

 

Unge kan mødes på en bar, men ikke i foreningslokalet

Ifølge rammeaftalen om genåbning af Danmark kan den resterende del af det frivillige foreningsliv først åbne 21. maj, og dette vækker undren hos DUFs formand, der opfordrer partierne til at tænke den ældre del af ungdommen ind i næste skridt af genåbningen.

Chris Preuss udtaler:

”Vi står lige nu i en situation, hvor unge kan sætte sig ind på en bar og drikke fadøl, men de kan ikke mødes i spejderhytten. Der er desværre en tendens til, at Christiansborg glemmer den ældre del af ungdommen i genåbningen. Derfor håber vi, at alle unge kan komme tilbage i foreningslivet i den næste fase. Den ældre del af ungdommen savner også de frivillige fællesskaber.”

 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd er en paraplyorganisation, der repræsenterer over 600.000 børn og unge fordelt på 80 demokratiske, samfundsengagerede og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. 

Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkeligeforeninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF følger anbefalinger for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer9.6.2021 21:32:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at unge, der engagerer sig i ungdomspolitik, oplever et helt særligt fællesskab, som de fleste trives i. Der er dog udbredte problemer med grænseoverskridende og krænkende adfærd på tværs af ungdomsorganisationerne. Derfor opretter DUF blandt andet en ny lederuddannelse og whistleblowerordning for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer.

DUF: Seks skarpe anbefalinger fra unge til ny udviklingspolitisk strategi6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I næste uge begynder de politiske forhandlinger om den nye udviklingspolitiske strategi. Som bidrag til det forestående arbejde har ungdommen formuleret seks konkrete anbefalinger, der kan styrke den kommende strategi og ikke mindst sikre et stort og udbytterigt fokus på unge. DUF har i dag sendt anbefalingerne til udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og udviklingsordførerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum