DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK: Huller i ellers afbalanceret tobaksudspil

Del

De Samvirkende Købmænd har både ris og ros til sundhedsminister Magnus Heunickes oplæg til handleplan mod rygning

- Det er positivt, at regeringen vil påbyde alle butikker at gemme tobakken under disk eller i skab, og at afgiftsforhøjelsen er afbalanceret i forhold til risikoen for stigende grænsehandel og et sort tobaksmarked, siger adm. direktør John Wagner, DSK.

På de punkter er der en lige linje mellem DSK’s udspil i foråret 2018 til regeringens oplæg i dag.

- Det er til gengæld negativt, at regeringen ikke lægger op til, at det skal være strafbart for mindreårige at købe tobak, ligesom det er strafbart for butiksdrivende at sælge tobak til unge under 18 år, siger John Wagner og tilføjer:

- DSK savner også, at regeringen påbyder den finansielle sektor at medvirke til, at butikkerne kan kontrollere de unges alder via betalingskort. Regeringen bør endvidere opprioritere den danske indsats for at opnå ensartede, høje tobakspriser i hele EU – og indtil da en ændring af EU’s rejsegodsbestemmelser, så de i dag tilladte 800 cigaretter pr. tur over grænsen nedsættes, ligesom salget af billige cigaretter på færgeruterne bør standses.

John Wagner opfordrer i det hele taget sundhedsministeren til at indbyde alle aktører til en ”finpudsning” af regeringens oplæg til handleplan mod rygning.

Nøgleord

Kontakter

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum