Ørsted A/SØrsted A/S

DR SPORT 2021: Thomas fra Østjylland løb med titlen som Årets Energibundt

Del

Thomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling modtog prisen som Årets Energibundt ved DRs SPORT 2021 fredag den 21. januar.

Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion.
Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion.

Fantastiske danske præstationer i både elite- og breddeidrætten blev fredag fejret ved DRs SPORT 2021. Én af dem, der blev fejret, var 54-årige Thomas Wollesen Rambusch fra Malling, da han modtog prisen som Årets Energibundt for sit engagement i løbeklubben BMI Løb & Motion.

Årets Energibundt er en anerkendelse af Thomas’ utrættelige, frivillige arbejde, hvor han er en konstant kilde til nye initiativer i løbeklubben, der næsten hver eneste weekend samler lokale løbere, som sammen tager til løbearrangementer i hele Danmark.

”Det var en stor overraskelse, og jeg er utrolig glad og stolt over titlen. Årets felt af nominerede var virkelig stærkt – fuldt af ildsjæle, der gør en kæmpe indsats for deres lokalforeninger. Så jeg vil gerne takke for den fornemme pris og samtidig anerkende de mange andre energibundter og frivillige i BMI Løb & Motion. Jeg er stolt over, at jeg kan være med til at bidrage til vores forening,” siger Thomas Wollesen Rambusch.

Med titlen som Årets Energibundt følger 75.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner går til BMI Løb & Motion og 25.000 kroner til modtageren selv, Thomas Wollesen Rambusch. De øvrige to nominerede, Jesper Løntoft fra Østerbro Shotokan Karate og Lise Steenberg Olsen fra Nustrup Ungdomsforening, modtager hver 10.000 kroner for deres store, frivillige indsats.

Thomas Wollesen Rambusch har allerede gjort sig nogle indledende tanker om, hvad præmien skal anvendes til:

”De 50.000 kroner åbner op for nogle muligheder, vi ikke tidligere har haft i foreningen. Nu skal jeg tale med min kasserer og bestyrelse for at finde ud af, hvordan pengene kan komme flest mulige medlemmer til gode. Jeg tænker dog, at vi måske arrangerer en fællestur for foreningen – når forholdene tillader det – og kommer til at planlægge flere løb rundt omkring i Danmark, hvor vi kan gøre det lidt billigere for medlemmerne at deltage.”

Foreningsliv kommer ikke af sig selv
Det er sjette år i træk, at Ørsted og Danmarks Idrætsforbund uddeler Årets Energibundt. Prisen skal sætte fokus på det utrættelige arbejde, som tusinder af frivillige yder i deres lokale idrætsforeninger og som betyder så afgørende meget for dansk breddeidræt.

Her er engagerede og passionerede frivillige som Thomas Wollesen Rambusch med til at skabe aktive lokalforeninger og sociale fællesskaber, der er med til at binde mennesker sammen på tværs af kulturel og social baggrund.

”Lokale energibundter som Thomas gør en kæmpe forskel for andre og er med til at skabe, drive og udvikle velfungerende lokalforeninger. De går forrest og bidrager til, at børn, unge og voksne kan nyde godt af sammenhold og fællesskab, mens de dyrker den idræt, de elsker. Danmarks rige foreningsliv er ikke opstået af sig selv, så vi skal huske at give et skulderklap til energibundter som Thomas og de tusindvis af andre frivillige, som lægger en enorm arbejdsindsats ude i foreningerne,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund.

Endnu et corona-år
2021 blev endnu et år præget af restriktioner og talrige udfordringer for de danske idrætsforeninger. Det har sat fællesskabet under ekstra pres, men landets mange frivillige har løbende tilpasset foreningernes aktiviteter og holdt kontakten til medlemmerne varm.

”Frivillige energibundter har spillet en afgørende rolle for, at vi det seneste år har haft mulighed for at motionere og dyrke sport. De har tænkt kreativt og fundet nye løsninger og aktiviteter, som på trods af skiftende restriktioner, har været med til at fastholde fællesskabet og sammenholdet i idrætsforeningerne. Her er energibundter som Thomas helt afgørende for, at vi stadigvæk har aktive lokalforeninger, hvor vi kan mødes om sport og dyrke fællesskabet,” siger Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement hos Ørsted og medlem af dommerpanelet.

Læs mere om Årets Energibundt og de nominerede på orsted.dk/energibundt.


For yderligere information, kontakt venligst:

Jacob Bech Andersen
kommunikationskonsulent, DIF
24 41 12 13
jaa@dif.dk 

Anders Stougaard
Ørsteds presseafdeling
99 55 67 39
astou@orsted.dk

Om Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund (DIF) er Danmarks største idrætsorganisation, som arbejder for at fremme idrættens rammer og vilkår. DIF består af 62 specialforbund, 8.790 idrætsforeninger og over 470.000 frivillige, som dag skaber værdi og aktiviteter for næsten to millioner medlemmer i det danske idrætsliv. DIF er også - sammen med DGI - initiativtager på ’Bevæg dig for livet’, som har til mål at få flest mulige danskere til at bevæge sig inden 2025. DIF er også ansvarlig for de danske atleters deltagelse ved de Olympiske Lege (OL) som Danmarks Olympiske Komité og er samtidig organisationen, der går forrest i kampen mod matchfixing og doping.

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er det eneste energiselskab i verden med en videnskabeligt baseret målsætning om netto-nuludledning valideret af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2022 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.672 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro).

Billeder

Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion.
Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch fra BMI Løb & Motion.
Download
Også nomineret: Lise Steenberg Olsen fra Nustrup Ungdomsforening.
Også nomineret: Lise Steenberg Olsen fra Nustrup Ungdomsforening.
Download
Også nomineret: Jesper Løntoft fra Østerbro Shotokan Karate.
Også nomineret: Jesper Løntoft fra Østerbro Shotokan Karate.
Download

Links

Information om Ørsted A/S

Ørsted A/S
Ørsted A/S
Kraftværksvej 53, Skærbæk
7000 Fredericia

+45 99 55 11 11https://orsted.com

Følg pressemeddelelser fra Ørsted A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ørsted A/S

Ørsted og ARK Nature går forrest for at genskabe marint liv gennem presserende tiltag inden for klima og biodiversitet17.5.2022 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt partnerskab mellem Ørsted og ARK Nature tester som det første projekt nogensinde muligheden for at genskabe livsvigtig biodiversitet i havet i takt med, at den globale omstilling til vedvarende energi tager fart. Ét indledende fokus er at genoprette rev med skaldyr, der er essentielle for den økologiske genopretning af Nordsøen, og at bruge erfaringerne fra projektet til at udvikle de bedste måder, hvorpå arbejdet kan skaleres på globalt plan for at sikre en samlet netto-positiv påvirkning af naturen i forbindelse med opførelsen af havvindmølleparker. Biodiversiteten, som er livsnødvendig for liv på jorden, forsvinder med alarmerende hastighed. Denne akutte globale krise er tæt forbundet med klimakrisen. Tiden er hastigt ved at løbe ud for begge disse udfordringer, og vores indsats for at løse dem skal gå hånd i hånd. Det betyder, at vi skal finde løsninger, hvorigennem naturen og vedvarende energiinfrastruktur kan eksistere side om side, samtidig med at vi fremskynder den grønn

Ørsted and ARK Nature to pioneer marine rewilding – combining urgent efforts on climate and biodiversity17.5.2022 09:15:00 CEST | Press release

New partnership between Ørsted and ARK Nature pioneers testing the potential of rewilding principles to restore vital ocean biodiversity as we speed up the global transition to renewable energy. One initial focus is restoring shellfish reefs that are fundamental to ecological restoration in the North Sea, and to use learnings from the project to develop the best ways to scale up work globally to ensure an overall net-positive impact on nature when building offshore wind farms. Biodiversity, our life-support system, is disappearing at an alarming rate. This urgent global crisis is deeply connected to the climate emergency. We’re rapidly running out of time on both challenges and our efforts to solve them must go hand in hand. This means finding ways for nature restoration and renewable energy infrastructure to co-exist as we look to accelerate the global green transition. Ørsted is the global leader in offshore wind and the world’s most sustainable energy company, with an ambition to de

North Sea Energy Island consortium unveils Arup as lead engineering partner10.5.2022 08:00:00 CEST | Press release

Ørsted + ATP have appointed Arup as technical advisor for its North Sea Energy Island project in Denmark, the world’s first artificial island designed to harvest the sustainable wind energy potential in the North Sea. Arup has been an advisor on a long list of prominent Danish infrastructure projects like the Øresund Bridge, the Fehmarnbelt Fixed Link, and the Cityringen Metro in Copenhagen.

Ørsted förvandlar havsbaserade vindkraftverk till fristäder för koraller4.5.2022 08:52:18 CEST | Pressemeddelelse

Ørsted, världens mest hållbara energiföretag, planerar nu världens första försök att stödja korallrev genom att odla koraller på fundament till havsbaserade vindkraftverk. Tillsammans med taiwanesiska partners kommer företaget att testa konceptet i Taiwans tropiska vatten redan i sommar. Syftet är att avgöra om koraller kan odlas framgångsrikt på fundamenten till havsbaserade vindkraftverk och att utvärdera den potentiella positiva effekten för den biologiska mångfalden om initiativet skalas upp. Enligt FN:s miljöprogram är korallrev livsmiljöer för uppskattningsvis 32 % av alla marina arter och gynnar, direkt eller indirekt, 1 miljard människor över hela världen. Men den globala uppvärmningen ökar havsytans temperatur, som kan skapa en blekningseffekt som hotar överlevnaden för de ekosystem som tropiska korallrev understöder. Det bidrar i sin tur till den globala krisen för den biologiska mångfalden. Klimatförändringarna är på väg att bli den största drivkraften för förlust av biologi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum