Dansk PersonTransport

DPT: En grøn infrastrukturplan understøtter den kollektive trafik

Del

Dansk PersonTransport understreger vigtigheden af, at en ny plan for infrastrukturen skal have som vision at styrke den kollektive trafik med bus, taxi og flextrafik.

Transportminister Benny Engelbrecht står i spidsen for de kommende forhandlinger om en grøn infrastrukturplan, som en vigtig del af den grønne omstilling. Udfordringen er stor; både fordi klimaudfordringen og trængslen skal løses, og fordi der til stadighed skal bevares et Danmark, som er i balance med vækst og sikrer mobilitet til alle.

”Hos Dansk PersonTransport er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at en ny plan for infrastrukturen skal have som vision at styrke den kollektive trafik med bus, taxi og flextrafik, så man kan leve med et mindre forbrug af privatbil. Det gælder både i byen og på landet. Rutebusser, fjernbusser, turistbusser, taxier og flexbil er grønne og alternativer til alle danskere, så de har mulighed for at være mindre afhængige af at have tilgang til egen bil. Netop derfor er det så vigtigt, at dette område bliver prioriteret,” slår direktør for Dansk PersonTransport, Michael Møller Nielsen, fast.

For Dansk PersonTransport er det vigtigt, at en plan for infrastrukturen prioriterer de følgende seks elementer, så den grønne infrastrukturplan får de bedste mulige forudsætninger.

1. Etablering af BRT-anlæg i de større byer  
2. Bedre fremkommelighed for busser i byer
3. Fremkommelighed på statsveje, der binder landet sammen med en klimavenlig buskørsel
4. Sammenhæng mellem cykeltrafik, kollektiv bustrafik og taxitrafik     
5. Knudepunkter i hele landet – omdrejningspunkt for grøn mobilitet
6. Etablering af ladeinfrastruktur til persontransporten

Dansk PersonTransport mener, at infrastrukturen skal sikre en øget brug af den kollektive trafik og dermed bus, taxi og flextrafik. Den kollektive trafik skal gøres så attraktiv og tilgængelig, at det vil være muligt at have et aktivt erhvervs- arbejds-, studie- og fritidsliv uden at eje eller råde over egen privatbil.

”Vi skal altså have for øje, at med den rette infrastruktur og mobilitetstænkning kan den danske persontransportbranche med kollektiv bustrafik, taxier, turistbusser, fjernbusser og flextrafik bidrage ganske væsentligt til at sikre mobilitet for alle samtidig med, at vi tager livtag med de store udfordringer for grøn omstilling og trængsel, som det danske samfund står overfor,” siger Michael Møller Nielsen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Dansk PersonTransport

Dansk PersonTransport
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, 3. tv.
1364 København K

70 22 70 99https://www.danskpersontransport.dk/

Dansk PersonTransport (DPT) er den faglige brancheforening for bus- og taxivognmænd i Danmark.

DPT’s formål er at varetage medlemmernes økonomiske, faglige og sociale interesser og rettigheder ved forhandling og samarbejde for derved at sikre de bedst mulige betingelser for medlemmernes udøvelse af deres erhverv.

Følg pressemeddelelser fra Dansk PersonTransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk PersonTransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum