Det Kongelige Teater

Don Juan

Del

Det er gift for de menneskelige relationer, når alle følger deres egne behov og lyster. Det er afsættet for Operaens nye livtag med Mozarts berømte opera om Don Juan, der har premiere den 20. januar

Foto: Camilla Winther
Foto: Camilla Winther

Den berømte fortælling om den store forfører Don Juan er udgangspunktet for operaen af samme navn, der udspiller sig i en verden, hvor de fleste følger deres egne behov og lyster med fatale konsekvenser for de menneskelige relationer de indgår i.

Et samfund, hvor alle i et selvrealiserende dødsridt jager deres eget potentiale og værner indædt om deres personlige grænseoverskridende frihed.

Instruktør og operachef John Fulljames’ nutidige iscenesættelse placerer Mozarts både mørke og morsomme opera på et moderne hotel. Et mikrokosmos af samfundet og et midlertidigt mødested, hvor det private bliver offentligt, inden der atter tjekkes ud i en strøm af fænomenal musik.

Mozarts opera Don Giovanni (Don Juan) var en af Søren Kierkegaards absolutte yndlingsforestillinger, som han ofte oplevede på Det Kongelige Teater, hvor den blev opført første gang i 1807 og spillede i stort set hver sæson frem til 1839.

For Kierkegaard var Don Juan en personificering af sanseligheden og den vilde impuls, der følger de naturlige drifter. Han så strengt taget ikke Don Juan som en kynisk kvindeforfører, men mere som et redskab for en universel sanselig kraft, der boede i ham. På samme måde som han også betragtede Mozarts musik som en utæmmet naturmagt.

Den Kongelige Operas solistensemble mestrer både tragik og komik, og i Don Juan folder sangerne sig ud i hele følelsesspektret.

Den både frastødende og forførende Don Juan synges på skift af Palle Knudsen og Jens Søndergaard. Herre/tjener-parrets anden halvdel, den både fjollede og fornuftige Leporello, synges af Morten Staugaard og Kyungil Ko. Sine Bundgaard, der i 2020 modtog en Reumert for sin præstation som Elektra i Mozarts Idomeneo, synger rollen som den forsmåede Donna Elvira sammen med Elisabeth Jansson. Helten Don Ottavio fortolkes af tenorerne Jacob Skov Andersen og Jens Christian Tvilum.

Don Juan kan opleves i Operaen fra 20. januar - 3. juni.

Instruktør: John Fulljames
Co-iscenesættelse: Aylin Bozok
Dirigent: Julia Jones
Dirigent: Steven Moore
Scenograf: Dick Bird
Kostumedesign: Annemarie Woods
Koreograf: Maxine Braham
Lysdesign: Fabiana Piccioli
Videodesign: Will Duke
Video- og computerprogrammør: Dan Trenchard

Don Juan: Palle Knudsen/Jens Søndergaard
Kommandanten: Nicolai Elsberg/Levgen Orlov
Donna Anna: Clara Cecilie Thomsen/Mandy Fredrich
Don Ottavio: Jens Christian Tvilum/Jacob Skov Andersen
Donna Elvira: Sine Bundgaard/Elisabeth Jansson
Leporello: Morten Staugaard/Kyungil Ko
Masetto: Tomi Punkeri/Magnus Berg
Zerlina: Kari Dahl Nielsen/Eldrid Gorset

Don Juan er en co-produktion med Greek National Opera og Göteborgsoperan

Kontakter

Billeder

Foto: Camilla Winther
Foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Sankt Hans på Ofelia Plads er tilbage: Oplev heksehyldest, Oh Land-koncert og båltale med frontfigurerne fra r8Dio7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter et par års coronapause kan københavnerne igen glæde sig til at fejre årets korteste nat midt imellem himmel og hav, når Jeudan og Det Kongelige Teater inviterer til Sankt Hans på Ofelia Plads i samarbejde med Hotel Scandic Front og Admiral Hotel. Årets program byder på oplevelser for både klassiske koncertgængere, astrologi-interesserede samt fans af podcasten ”Undskyld vi roder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum